Antena Căutare

Tribul în care femeile sunt tatuate și poartă dopuri în nas de la o vârstă fragedă

Femeile dintr-un trib indian marchează într-un mod inedit începutul vieții de adult. Acestea sunt tatuate și își pun dopuri mai în nas, o practivă veche de zeci de ani. 

Femeile dintr-un trib indian marchează într-un mod inedit începutul vieții de adult. Acestea sunt tatuate și își pun dopuri mai în nas, o practivă veche de zeci de ani.

Tribul Apatani, trăiește într-un sat mic din Valea Ziro, din India, iar tradiția tatuări și punerea dopurilor în nasul femeilor datează din 1970. Se credea că această practică era folosită pentru a ține la distanță prădătorii, care atacau locuințele și răpeau femeile.

UNESCO a propus ca valea Apatani să fie inclusă ca patrimoniu mondial pentru modul său „extrem de înalt de productivitate" și „unic" de conservare a ecologiei. Sistemul lor de cultivare a orezului umed și sistemul de agricultură sunt extinse chiar și fără folosirea animalelor de fermă sau a mașinilor.

Tribul în care femeile sunt tatuate și poartă dopuri în nas de la o vârstă fragedă

Au două mari festivaluri - Dree și Myoko. În luna iulie, festivalul agricol din Dree este sărbătorit cu rugăciuni pentru o recoltă bogată și prosperitate pentru întregul trib. Paku-Itu, Daminda, dansul Piree, etc., sunt principalele programe culturale realizate în cadrul festivalului. Myoko este un festival pentru a sărbători prietenia, sărbătoare similară cu cea a zilei de prietenie modernă, dar spre deosebire de cea din urmă care durează doar o zi, aceasta este sărbătorită aproape o lună, de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie.

Tribul Apatani, are o civilizație distinctă, cu practici sistematice de utilizare a terenurilor și cunoștințe ecologice tradiționale bogate în gestionarea și conservarea resurselor naturale, dobândite de-a lungul secolelor prin experimentări informale.

Tribul este cunoscut pentru cultura lor plină de culori, cu diverse festivaluri, desene complicate, proiectele de artizanat din trestie și bambus și consiliile tradiționale din sat numite bulyañ. Acest lucru a făcut din Valea Ziro un exemplu bun al unui peisaj cultural viu în care omul și mediul au existat armonios împreună într-o stare de interdependență, chiar prin schimbarea timpurilor, o astfel de coexistență fiind cultivată de sistemele vamale tradiționale și de credințele spirituale.

"Am semnat pedeapsa cu moartea pentru patru condamnaţi. Va fi pusă în executare imediat, deja am decis şi data"... Roboții vor ocupa 20 de milioane de locuri de muncă până în anul 2030...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x