Antena Căutare

Un băiat de 14 ani şi tatăl acestuia au descoperit rămăşiţele unui avion din Al Doilea Război Mondial. Avionul se afla în curtea lor de mai bine de 70 de ani!

Au trecut peste şapte decenii de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial iar de atunci s-au descoperit urme ale celei mai mari conflagraţii mondiale peste tot în lume. Daniel Rom Kristiansen, în vârstă de 14 ani, făcea cercetări pentru ora de istorie, când el şi tatăl sau au găsit accidental rămăşiţele unui avion german care s-a prăbuşit în ferma familiei din Birkelse, Danemarca, acum 70 de ani, în timpul războiului.

Au trecut peste şapte decenii de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial iar de atunci s-au descoperit urme ale celei mai mari conflagraţii mondiale peste tot în lume. Daniel Rom Kristiansen, în vârstă de 14 ani, făcea cercetări pentru ora de istorie, când el şi tatăl său au găsit accidental rămăşiţele unui avion german care s-a prăbuşit în ferma familiei din Birkelse, Danemarca, acum 70 de ani, în timpul războiului.

Totul a început ca o glumă când tatăl sau i-a spus legenda familiei despre un avion care s-a prăbuşit în curtea fermei în noiembrie 1944. "Când Daniel a primit recent temele despre cel de-al Doilea Război Mondial, i-am spus în glumă să iasă şi să găsească avionul", a declarat tatăl pentru postul de ştiri danez “DR P4 Nordjyllan”. Au luat un detector de metale şi au început căutarea, dar nu se aşteptau să găsească nimic, de aceea au fost destul de surprinşi când detectorul de metale a început să scoată zgomot . Tânărul a început imediat să sape, dar şi-au dat seama că trebuie să meargă mai adânc şi, împrună, au decis să împrumute un excavator de la un vecin. Tatăl băiatului a precizat că „avionul era la 4-6 metri adâncime şi pare a fi un ME 109 Messerschmitt, cu muniţie şi cu rămăşiţele pilotului. Apoi am găsit lucruri personale - cărţi şi un portofel cu bani”.

Kristiansen a povestit că bunicul său, care a trăit în fermă în 1944, i-a spus despre avionul german care s-a prăbuşit acolo. Cu toate acestea, îşi aminteşte, de asemenea, că bunicul său spunea că germanii au înlăturat avionul, deci nu credea că ar mai fi acolo.

Cercetătorii speră că vor putea identifica pilotul care va fi îngropat acum în Germania iar familia a anunţat deja muzeul despre descoperire.

În sfârşit! S-a creat o sală de fitness ce oferă clase de somn pentru cei mai obosiţi dintre noi, uite cum funcţionează!... A stat ascuns pe spatele unei scânduri din pardoseală timp de 73 de ani... Când l-a descoperit, proprietarul casei a înc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x