A ieșit la plimbare cu animalul său de companie, care de minute în și se agita. Câinele tinerei Julie Barker a condus-o exact la scheletele unei creaturi pe care i-a fost greu să o identifice.
Cee ace a uimit-o a fost structura, dar și faptul că pielea i s-a uscat și a rămas aproape intactă pe oasele care și-au păstrat forma.
Ce este creatura ciudată descoperită de câinele tinerei Julie Barker
Rămășițele misterioase au fost găsite de Julie Barker weekendul trecut, în timp ce își plimba câinele în Gosport, pe plaja dintre Hill Head și Lee On Solent, potrivit tabloidului Mirror.
Ea a postat poze cu creatura în mediul online, arătând tuturor ce a putut să descopere cu ajutorul câinelui. Mulți dintre cei care îi urmăreau activitatea s-au aruncat într-un carusel de comentarii în speranța că vor descoperi adevărul despre ceea ce părea la prima vedere a fi o pasăre greu de identificat, care a rămas fără aripi.
Citește și: Culori de evitat pentru încăperile din casă. Care sunt nuanțele de care ar trebui să te ferești
Julie a spus: „Câinele meu mi-a atras atenția și m-am îndreptat către locul unde am descoperit. Corpul arăta mai mult ca un cartilaj, decât ca un os. Pielea rămasă era foarte zbârcită și uscată”. Ca reacție la imagini, mulți oameni au început să speculeze ce fel de formă de viață ar fi putut fi.
Dr. Tim Ferrero, biolog marin senior la Isle of Wight Wildlife Trust, a reușit totuși să aducă lumină în cazul misterioasei creaturi. „Acesta arată ca rămășițele unui Vatosul, a cărui aripi i-au fost mâncate. Nu e chiar atât de greu de făcut în acest caz o identificare corectă, dar judecând după coadă, ar fi putut fi un Vatosul cu spini”, a spus el.
Vatosul este un pește marin cartilaginos din ordinul rechinilor batoizi, familia Rajidae, genul Raja. Mai este denumit și „vulpe de mare”
Ce este Vatosul, o creatură marină spectaculoasă
Vatosul are corpul turtit lateral și acoperit cu plăci osoase, înzestrate cu câte un spin. Lungimea masculului ajunge până la 70 cm, femela până la 1,5 m, greutatea 5-8 kg. Pe fața ventrală a corpului se află 5 deschideri branhiale. Pe spate are numeroși țepi care pe abdomen sunt mai rari, de asemeni și pe muchia cozii.
Ochii sunt mari și așezați pe partea dorsală, apropriați între ei. Gura se află pe fața ventrală.
Culoarea este schimbătoare după mediu, de obicei variază între cenușiu, brun roșcată și galben-cenușiu cu pete neregulate.
Este ovipar, în lunile martie-mai se apropie de țărm până la 25-45 m, pentru a depune 6-10 ouă. După depunere, se retrage la adâncimi mai mari până în septembrie-noiembrie, când se apropie de țărm odată cu curenții reci. Se hrănește cu pești, crustacei și moluște.