Antena Căutare

VIDEO: Cel mai păzit loc de pe planetă! E sub pământ, a stat închis 23.000 de ani şi doar trei persoane au acces

Peştera Chauvet din sudul Franţei, unde se află cele mai vechi picturi cunoscute până în prezent, a fost înscrisă, anul trecut, în Patrimoniul mondial al UNESCO.

Peştera Chauvet din sudul Franţei, unde se află cele mai vechi picturi cunoscute până în prezent, a fost înscrisă, anul trecut, în Patrimoniul mondial al UNESCO.

Imensa peşteră, situată la 25 de metri adâncime, pe un platou de calcar din sudul Franţei, este "o mărturie unică şi extrem de bine păstrată" a primelor expresii ale geniului uman, se arată în decizia Comitetului UNESCO la Doha.

Rămasă blocată timp de 23.000 de ani în urma unei căderi de stânci, peştera a fost descoperită în 1994 de trei speologi - Jean-Marie Chauvet, Christian Hillaire şi Eliette Brune.

Ea conţine peste o mie de desene, "cele mai vechi reprezentări picturale cunoscute până în prezent", susţin cercetătorii. Potrivit news.com.au, doar trei persoane au acces în peşteră, intrarea în grotă fiind sigilată cu o uşă ranforsată, de jumătate de tonă.

VEZI VIDEO PE JURNALUL.RO

A curmat suferința copilul său bolnav de cancer, dar acum riscă închisoare! Gestul controversat a uimit o lumea întreagă... Clipul care a pus planeta pe jar! Cât de ușor îți poate cineva afla CODUL PIN: Ți se poate întâmpla de fiecare dată când...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x