Antena Căutare

VIDEO: Primul robot umanoid cu muschi si tendoane

Daca ati visat vreodata un robot capabil sa isi faca de lucru prin casa exact ca un om, o echipa de oameni de stiinta din Elvetia e pe cale sa transforme visul in realitate. Lucreaza la primul robot umanoid cu muschi si tendoane. Artificiale, desigur! Dar care il vor face sa se miste aproape ca un om si sa fie un ajutor permanent in casa.

Se numeste Roboy si e inca in lucru, dar cercetatorii elvetieni promit ca va fi cel mai avansat robot din toate timpurile. Primul dintr-o serie de roboti umanoizi care sa ii ajute pe oameni in viata de zi cu zi. Poate executa aproape orice miscare pentru ca are muschi si tendoane artificiale, gandite sa imite functiile celor adevarate.

Pentru ca robotul sa fie nu doar folositor, ci sa aiba si o infatisare prietenoasa, creatorii sai ii vor aplica si un strat de piele artificiala. Astfel echipata, masinaria de un metru inaltime va fi un sprijin de nadejde pentru persoanele care locuiesc singure sau care sunt prea bolnave ca sa isi vada de indeletnicirile zilnice.

foto: davidbuckley.net

VIDEO! Talent maxim: Cum canta un pusti la masina de spalat... Italienii au facut o mare descoperire arheologica, la Roma, din greseala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x