Antena Căutare

Angela Merkel, la Bucuresti: Problema integrarii romilor nu va afecta aderarea Romaniei la spatiul Schenghen

La finalul intrevederii de la Palatul Victoria, Emil Boc si Angela Merkel au sustinut o conferinta de presa. Primul-ministru a exprimat interesul tarii noastre pentru cresterea investitiilor germane, dar si pentru aderarea la spatiul Schenghen. Premierul a mentionat ca aderarea nu trebuie sa se faca pe criterii politice si, in replica, Angela Merkel a declarat ca problema integrarii romilor nu va afecta sansele de aderare ale tarii noastre.

Primul ministru Emil Boc a exprimat interesul tarii noastre pentru cresterea investitiilor germane. "Germania este primul partener comercial si al treilea investitor in Romania. Am exprimat interesul Romaniei pentru cresterea investitiilor germane in Romania", a precizat Emil Boc.

Potrivit premierului, printre temele abordate s-a numarat si aderarea tarii noastre la spatiul Schenghen.

"Am pornit de la considerentul ca Romania este constienta de responsabilitatile pe care le are in vederea protejarii granitelor externe ale UE. Am exprimat hotararea ferma a Romaniei de a adera la spatiul Schenghen cu respectarea standardelor cerute de UE. Am precizat ca aderarea nu trebuie sa fie blocata pe criterii politice, daca sunt indeplinite obiectivele tehnice care vizeaza intrarea", a declarat Boc.

In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Angela Merkel a declarat ca problema integrarii romilor nu va avea nici un rol in aceasta chestiune. Cancelarul german a mentionat ca aderarea va depinde de modul in care sunt respectate conditiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.



Merkel a ajuns in tara noastra luni seara, iar pentru astazi mai are stabilita o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Apoi cancelarul german se va deplasa la Cluj Napoca. Merkel va discuta cu oficialii romani despre sansele de aderare a tarii noastre la spatiul Schenghen.

Angela Merkel se afla pentru a doua oara in Romania, de cand este sef al guvernului de la Berlin. Prima prezenta in tara noastra a fost prilejuita de summitul NATO din aprilie 2008, cand a avut convorbiri bilaterale cu presedintele Traian Basescu.

Anterior lui Merkel, cancelarul Gerhard Schroeder a facut doua vizite oficiale in Romania in septembrie 1999 si august 2004.

Dupa vizita din Romania, Angela Merkel va merge in Bulgaria. Acolo va avea convorbiri cu premierul Borissov si cu presedintele Parvanov.

Emil Boc: Germania va ridica restrictiile pentru lucratorii sezonieri din ianuarie 2011... Ministrul Economiei si-a luat consilieri prieteni si rude...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x