Antena Căutare

ANI cere confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea

Agentia Nationala de Integritate solicita confiscarea a 300.000 de euro din averea deputatului Cristian Rizea. ANI sustine ca parlamentarul ar fi obtinut acesti bani in ultimii doi ani insa fara sa ii poata justifica. De asemenea, inspectorii agentiei au sesizat in urma cu putin timp si ANAF-ul, dar si Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.

UPDATE!


"Nu m-au chemat niciodata cei de la ANI si este o mizerie, o facatura. Eu am toate documentele in regula, abia astept sa merg in instanta sa-mi dovedesc nevinovatia, sa vad ce mai face ANI atunci. Totul e o comanda politica doar pentru denigrarea imaginii celor care au fost cei mai acizi critici pana in acest moment ca parlamentari din opozitie la adresa actualului regim. Se incearca si cu colegii mei mai tineri pentru ca e un grup asupra caruia incearca sa se arunce o pata de imagine", a acuzat Rizea, potrivit realitatea.net.




In urma cercetarilor, inspectorii au concluzionat ca in ultimii doi ani sotii Rizea au obtinut 327.000 lei insa in acte si conturi apar cu o suma de patru ori mai mare:1.600.000 lei. Diferenta nejustificata, calculata la peste 300.000 de euro va fi analizata de Curtea de Apel Bucuresti in vederea confiscarii.

Nu este singurul lucru cu probleme descoperit de ANI. Familia Rizea detine cinci conturi bancare. Intr-unul dintre ele in cursul anului trecut au fost transferati in total un milion de euro, bani scosi imediat de deputatul PSD. Oficiul National Contra Spalarii Banilor a fost sesizat pentru verificarea acestor tranzactii bancare. La fel si ANAF.

Sotia deputatului brailean, Ane-Maria Rizea, a cedat drepturile de proprietate a doua apartamente in 2010 catre aceeasi persoana. Parlamentarul mai este cercetat si de DNA pentru cheltuirea ilegala a 1 milion de euro, bani europeni.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

Boc sustine ideea desfiintarii sistemului public de pensii... Ordoliberalismul incaiera PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x