Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Aspazia Cojocaru a prezentat dovada ca si-a obtinut prin furt doctoratul

„Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul!”. De parca Elena Ceausescu si alti inaintasi „de seama” ai neamului nu ar fi probat, din plin, validitatea acestui proverb, judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a tinut sa-si aduca propria contributie. Pentru a anunta ca va actiona, in instanta, „posturile TV” care ar fi defaimat-o, a emis un comunicat de presa in care se lauda cu activitatea profesionala, cu titlurile sale stiintifice si cu lucrarile publicate.

Comunicatul incepe, insa, cu o insailare frazeologica tipica exprimarii celor cu patru clase: „Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa daca referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV nu ar friza absurdul si in special ai Antenei 3”. Evident, exprimarea corecta ar fi fost: „Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa, daca nu ar friza absurdul referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV, in special ai Antenei 3”.

Dar, ce sa stie un „profesor universitar, doctor in drept, autor si coautor a multor lucrari, studii si articole juridice, premiat de Academia Romana”?

Subliniem ca nu este o declaratie de presa verbala. Evident, ca, de la un profesor universitar, doctor in drept, te-ai astepta la o exprimare mai elevata si la proba orala, dar, iata, Aspazia Cojocaru pica, fara gratie, proba scrisa! Si nu este vorba de o simpla „eroare materiala”, ci de ditamai proba de necunoastere a limbii romane. Un profesor adevarat de limba romana (componenta esentiala a studiilor de drept) nu i-ar fi semnat Aspaziei Cojocaru niciodata diploma de bacalaureat, daramite s-o faca doctor si coleg!

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Recomandari