Antena Căutare

Bani pentru primarii PDL cu garantii de la stat

Elena Udrea si Emil Boc au planificat campania electorala a partidului pe credite cu garantii de stat. Primarii portocalii recunosc ca primesc finantari in functie de numarul de voturi pe care il aduc la partid.

Jurnalul National a dezvaluit in editia din 21 octombrie (Licitatii de 4 miliarde de euro pentru PDL) ca Elena Udrea i-a convocat pe primarii PDL din tara la Ministerul Dezvoltarii pentru a le explica strategia financiara pentru campania electorala a partidului: deschiderea de santiere in localitatile portocalii pe garantii de stat, platibile de guvernele viitoare.

Este vorba despre Programul National de Dezvoltare (PND), care cuprinde trei paliere de investitii, unul care se refera la asfaltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si "de interes local", alimentare cu apa si canalizare si proiecte de dezvoltare rurala care nu au mai primit finantare pe masura europeana 322.

Noutatea programului in care vor fi incluse ministerele Dezvoltarii, Transporturilor si Mediului este angajarea finantarii prin credit-furnizor, ceea ce inseamna ca actualul Guvern face licitatiile, castigatorii licitatiilor vor apela la credite bancare cu garantii de stat, dar plata va fi facuta de guvernele din 2013-2017.

Primarii PDL au fost instruiti sa depuna memorii cu necesitatile financiare la ministerele Mediului, Dezvoltarii si Transporturilor pana in 15 noiembrie. La inceputul lunii octombrie a avut loc o intalnire la Brasov intre liderii PDL si primarii partidului, unde Elena Udrea si Emil Boc le-au promis acestora "in jur de 4 miliarde de euro" pentru deschiderea de santiere in localitatile cu edili portocalii.


50 DE MILIOANE PENTRU SEFUL PDL DE LA BRASOV
Intalnirea parlamentarilor portocalii si a primarilor, presedinti de organizatii judetene ale PDL, cu Elena Udrea la Ministerul Dezvoltarii s-a soldat pentru judetul Brasov cu aproximativ 50 de milioane de euro pentru primariile conduse exclusiv de primari ai partidului de guvernamant. La intalnirea cu ministrul Dezvoltarii au participat parlamentarii brasoveni ai PDL, impreuna cu primarul George Scripcaru, vicepresedinte national al partidului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Sava propune schimbarea lui Mircea Toader de la sefia grupului deputatilor PDL... Theodor Stolojan: "Salariile bugetarilor ar putea creste cu pana la 18%, in 2011"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x