Antena Căutare

Basescu: „Imi pare rau ca fac al doilea mandat”

Presedintele Traian Basescu a facut ieri pe glumetul in fata tinerilor romani din diaspora veniti la Scoala de Vara ARC 2011. La comentariul unui tanar privind imposibilitatea de a avea un nou mandat de presedinte, Traian Basescu s-a pus pe ras si a marturisit ca si faptul ca „il face” pe acesta al doilea ii produce regrete.

Sa stii ca-mi pare rau ca-l fac si pe al doilea", i-a spus seful statului tanarului, dupa ce acesta apucase sa-i zica ca nu-i permite Constitutia sa aiba un al treilea mandat. Apoi foarte sobru: trebuie sa trecem la votul uninominal necompensat.

Cred ca pentru 2012 ar trebui sa venim pe vot uninominal necompensat, intr-un tur sau in doua tururi. Daca la primari s-a trecut la alegerea intr-un tur, de ce la parlamentari nu se poate?", a declarat presedintele, invocand ideea ca Romania are nevoie de guverne solide, cu maximum doua partide in coalitie.

Basescu a precizat ca a redeschis subiectul in coalitie, dar la anuntul presedintelui udemeristii au sarit ca arsi. „Cred ca domnul presedinte Traian Basescu nu prea isi da seama ce ar rezulta dintr-un astfel de sistem - partidul domniei sale nu ar mai intra in Parlament", a reactionat deputatul Marton Arpad, in timp ce pedelistii, prin prim-vicepresedintele Roberta Anastase, au anuntat ca de luni incep treaba, partidele din coalitie urmand sa desemneze cate doi reprezentanti care vor lucra pe proiectele electorale.

La Sulina, Basescu le spunea in schimb tinerilor ca el vrea in SUE, ca este necesara realizarea Statelor Unite ale Europei.

Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara", a sustinut Basescu. Presedintele a continuat insa sa vorbeasca despre deschidere in ceea ce priveste aderarea Republicii Moldova la UE, ca Romania nu are nevoie sa-si construiasca o noua flota, dar si ca proiectul Rosia Montana „trebuie facut", „cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor".

Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii sa o puna in valoare? Pentru ca resursa asta nu e nici a ONG-urilor, nu e nici a Ungariei, care nu stiu ce avize ar trebui sa dea Romaniei... Nu trebuie sa dea nici un aviz, suntem inca stat suveran", a spus Basescu.

Vezi ce a spus si Mircea Badea despre declaratia presedintelui!




Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

VIDEO! Gafa diplomatica: Femeile din delegatia Romaniei in China s-au imbracat in alb, simbol al doliului... Afla cum va arata harta politica a lumii in 2025!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x