Antena Căutare

Cererea de arestare a lui Voicu, analizata de o judecatoare controversata

Cererea de arestare preventiva a lui Catalin Voicu va fi judecata marti de controversata judecatoare Maria Despina Mihai, ajunsa in repetate randuri in atentia presei cu o serie de scandaluri judiciare. in decursul anilor, Maria Despina Mihai a inaintat considerabil pe treptele ierarhice ale carierei.

Maria Despina Mihai a fost procuror pana in anul 2003. in aceasta perioada, a fost implicata in mai multe dosare controversate, intre care iese in evidenta cazul subalternului sau, procurorul Cristian Vladascau, gasit in trafic la volanul unei masini furate din Germania.

Magistratul a cercetat, fara sa solutioneze, si cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2001. Despina Mihai era acuzata atunci de rudele procurorului ca ar fi musamalizat cauza mortii acestuia.

Judecatoarea care se va ocupa de dosarul Voicu a fost adjunctul fostului procuror general al Romaniei, Tanase Joita, si secretar general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii.

Dupa ce a devenit judecator la Curtea Suprema, ea a facut parte dintr-un complet care l-a achitat definitiv in dosarul "Romsilva 1" pe deputatul PSD Ion Dumitru, fostul director general al companiei. Fostul sot al acesteia a fost un marcant lider al FSN, fiind si bun prieten cu Ion Iliescu.

La inceputul anului 2008, Nicolae Popa, fostul presedinte al inaltei Curti de Justitie, a intentionat chiar sa o propuna pentru functia de vicepresedinte al instantei, dar decizia nu a fost luata. Despina Mihai este cunoscuta si pentru vehementa cu care s-a opus infiintarii Parchetului National Anticoruptie ca structura autonoma.

Boc: Salariile profesorilor vor fi majorate cu 17%... Cazul Voicu, in Le Monde: Isi imagina ca are Bucurestiul la picioare, dar colegii senatori l-au livrat justitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x