Antena Căutare

Ciolacu spune că mai mulţi lideri de partide vor cere Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la OUG de modificare a sistemului electoral

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că mai mulţi lideri de partide vor cere Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la Ordonanţa de modificare a sistemului electoral, aprobată de Guvernul Orban în şedinţa de marţi seara. De asemenea, Ciolacu solicită desecretizarea stenogramelor din acea şedinţă de Guvern.

Ciolacu a declarat, miercuri, că va sesiza şi Comisia de la Veneţia în legătură cu modificările aduse sistemului electoral. "În virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei, în acest moment nu am acces la toate ordonanţele votate azi-noapte de către Guvernul Orban. Îi felicit între ghilimele pentru acest record absolut de 25 de ordonanţe şi 21 de hotărâri de guvern date într-o noapte. Categoric vom scrie, mai mulţi preşedinţi de partide, Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la ordonanţa de modificare a sistemului din nou electoral. O să sesizăm iarăşi comisia de monitorizare de la APCE, dar şi Comisia de la Veneţia şi nu în ultimul rând o să solicităm desecretizarea stenogramelor din şedinţa de guvern de azi-noapte. Să vadă şi să citească toţi români ce s-a putut întâmpla într-o şedinţă de guvern în toiul nopţii”, a spus liderul PSD. Ciolacu a precizat că mai multe declaraţii va face după moţiunea de cenzură, despre care a menţionat că va trece.

Sursa : news.ro

Avocatul Poporului: Adoptarea într-o singură şedinţă de Guvern a 25 de ordonanţe de urgenţă este nu doar fără precedent,... Orban: Nu au fost ordonanţe de urgenţă care să îi scape pe puşcăriabilii din PSD, ci sunt ordonanţe care rezolvă problem...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x