Antena Căutare

Corneliu Vadim Tudor, acuzat de fals in declaratii

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de fals in declaratii. Inspectorii ar fi descoperit venituri ale politicianului care nu apar in declaratia sa de avere.


De asemenea, ANI a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala in vederea stabilirii obligatiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de Corneliu Vadim Tudor din drepturi de proprietate intelectuala de la SC Editura Mare SRL si nedeclarate in vederea impozitarii. Potrivit Agentiei, Vadim Tudor nu a declarat dividende in valoare totala de 150.000 de lei si nici conturi ce insumeaza 12.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu in acest caz, dupa ce in presa a fost publicat un articol care semnala posibila nerespectare de catre presedintele PRM a prevederilor legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese.

Agentia sustine ca l-a invitat la sediul sau pe Corneliu Vadim Tudor, pentru a-si expune punctul de vedere, insa adresa ANI a fost returnata, purtand mentiunea "destinatarul refuza primirea si refuza sa faca mentiunea".

"Alta avere nu am. Ma justific in fata unor neica nimeni. Daca Romania e in Uniunea Europeana, e si datorita mie si partidului meu. Acuma ma justific si ce imbucatura bag in gura dimineata. I-a luat Dumnezeu mintile lui Basescu? Sa spuna Basescu unde e flota Romaniei si p-orma il bag in seama, cu regimul lui de infractori", a declarat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, la Antena 3, dupa ce ANI a sesizat Parchetul General in cazul sau pentru fals in declaratii.

"Bineinteles ca e mana lui Basescu", a continuat liderul PRM. "Uitati ce au facut cu evacuarea si cu biroul meu de europarlamentar? Mai rau ca pe vremea lui Stalin", a incheiat el.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca Vadim Tudor nu ar fi declarat mai multe sume de bani obtinute din drepturi de proprietate intelectuala si din dividende. Reprezentantii Agentiei mai spun ca liderul PRM a refuzat sa se prezinte la sediul ANI pentru a oferi clarificari.

sursa:Jurnalul


Austeritate selectiva: Veniturile lui Marko Bela au crescut in ultimul an... Boc, apostrofat de pasagerii aeronavei in care a zburat la Oradea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x