Antena Căutare

Cristian Preda (PDL): UDMR a devenit un fel de U(SL)DMR

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris pe blogul sau ca, prin boicotarea lucrarilor Parlamentului, "UDMR s-a contaminat", devenind "un fel de U(SL)DMR".

"De mai multe saptamani, opinia publica din Romania, dar si din afara ei, e socata sa vada boicotul opozitiei. USL vadeste fata anti-democratica a politicii romanesti: e o opozitie care nu accepta faptul ca e minoritara. In loc sa mearga in plen, opozitia sta pe hol (...) Gestul UDMR de a boicota lucrarile Parlamentului e insa mai grav decat in cazul uselistilor. Fiindca UDMR boicoteaza propria sa echipa guvernamentala. UDMR a devenit un fel de U(SL)DMR. Se pregateste oare o dezertare? Va repeta UDMR gestul PSD din octombrie 2009, parasind coalitia cu cateva saptamani inaintea unui scrutin? Va merge oare Uniunea si mai departe, fortand anticipate pentru legislativ pe 10 iunie, cand sunt programate deja alegerile locale? Urmatoarele zile ne vor da raspunsul", a afirmat Cristian Preda pe blog.

Pe de alta parte, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca PDL a avut o "ezitare" in ceea ce priveste HG referitoare la UMF Tg. Mures, el precizand ca "asta a fost toata povestea" si ca nu a existat nicio alta intentie.

Iar vicepremierul Marko Bela a spus ca parlamentarii UDMR vor participa la lucrarile Parlamentului in cele zece zile in care proiectul de hotarare privind UMF Targu Mures se va afla in dezbatere publica.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca Guvernul va aplica o solutie tehnica de infiintare a liniei maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, astfel incat studentii sa nu aiba nimic de reprosat fata de modul de rezolvare a acestei probleme.

Foto: Intactimages

Udrea si EBA se regasesc si ele in "umilinta" presedintelui: "Nu vreau sa ma retrag si asta ii innebunest... Udrea: Orban sa isi dea demisia daca nu aduce bani europeni pentru reabilitarea termica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x