Antena Căutare

Criza? Inca 70 de milioane de lei pentru amenajari de parcuri si sali de sport

Sub pretextul ca trebuie sa ajute autori­tatile locale aflate in dificultate finan­ciara, Guvernul a alocat 70 de mili­oane de lei pentru diverse primarii din orase si comune.

Din aceasta suma, 24,4 milioane de lei sunt destinati finan­tarii unor obiective de investitii. Din lista nominala publicata in Monitorul Oficial reiese ca printre aceste investitii se nu­ma­ra si reamenajarea de parcuri, pen­tru care Executivul a alocat 600.000 de lei.

Doar pentru reabilitarea parcului din zona centrala a orasului Bals, judetul Olt, Cabinetul Boc a „investit" 290.000 de lei. Pentru amenajarea ori modernizarea a sapte sali de sport a fost alocata suma de un milion de lei, din care doar pentru amenajarea terenului de sport din comu­na Ianca, judetul Olt, au fost apro­bate 230.000 de lei.

In aceeasi lista de prioritati se rega­seste si construirea unei capele mor­tua­re in comuna Danesti, judetul Harghita, obiectiv pentru care guvernul a donat 138.000 de lei. Pentru reabilitarea a 12 ca­mine culturale sunt cheltuite alte 755.000 de lei. Pe langa cele 24,4 mili­oane destinate unor astfel de investitii, alte 45,5 milioane de lei au fost destinate pen­tru finalizarea unor cheltuieli cu­ren­te si de capital ale unor autoritati admi­nis­trativ-teritoriale.

Din totalul fon­durilor, 33,9 milioane de lei au fost acor­dati primariilor conduse de PDL. Banii provin de la bugetul de stat, prin Fon­dul de rezerva al guvernului. Teo­retic, din acest fond seful Executivului ar trebui sa cheltuiasca in situatii excep­tionale.

Reguli mai stricte pentru evitarea alocarilor discretionare

Potrivit executiei bugetare preli­minare, in 2010 prim-ministrul a avut la dispozitie, prin fondul de rezerva al guvernului, 1,765 miliarde de lei. Prin Le­gea bugetului de stat pe acest an, suma initiala alocata a fost de 180 de milioane de lei, fiind ulterior majorata prin rec­ti­ficari bugetare.

Tot articolul, in Financiarul

Inchisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2009!... Radu Moldovan, PSD: PDL ar trebui sa dispara de pe fata Pamantului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x