Antena Căutare

Curtea Constitutionala: Erata emisa si publicata in Monitorul Oficial este legala. Decizia finala, pe 21 august

De mai bine de 6 ore, Curtea Constitutionala discuta despre scandalurile generate in ultimele zile pe tema referendumului. In dezbatere a intervenit si Parchetul General. Procurorii au trimis Curtii Constitutionale documente care ar arata o serie de fraude petrecute la votul din 29 iulie.

UPDATE! Sedinta CCR s-a incheiat. Judecatorii vor lua o decizie finala, referitoare la referendum, pe data de 21 august.

Desi initial a negat orice corespondenta cu Curtea Constitutionala, la presiunea opiniei publice, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis ca a trimis o adresa oficiala catre CCR, prin care se oferea sa puna la dispozitia judecatorilor anumite documente care tin de desfasurarea referendumului.

Documentele primite din partea Parchetului se refera, mai exact, la fraudele comise la referendumul din 29 iulie. Surse spun ca CCR nu a cerut aceste documente, insa Parchetul Inaltei Curti le-a trimis din proprie initiativa.

Erata, legala

De altfel, pana acum, judecatorii Curtei Constitutionale au decis ca celebra erata, emisa in completarea primei decizii, este legala, atat din punct de vedere procedural, cat si din punctul de vedere al continutului.

Potrivit unor surse Antena 3, presedintele CCR, Augustin Zegrean, si-ar fi sunat colegii membri ai Curtii, inainte de a trimite erata la Monitorul Oficial. Sursele citate sustin ca sase dintre judecatori si-ar fi dat acordul pentru transmiterea eratei catre Monitorul Oficial.


Este ziua cea mai lunga, iar in mana judecatorilor si a procurorilor sta acum soarta referendumului. Iar bomba zilei, rostogolita in justitie si in politica, o reprezinta, mai nou, suspiciunile de frauda. In timp ce judecatorii Curtii Constitutionale incearca sa ia o decizie privind referendumul, in tara se face ancheta in 15 judete. La ea lucreaza peste 180 de parchete, iar situatia nu e calma deloc. In Olt, procurorii au fost huiduiti.

foto: Intact Images





Ion Iliescu, deranjat de venirea emisarului SUA la Bucuresti: "Un fapt regretabil" ... Premierul Victor Ponta, in pelerinaj la Manastirea Putna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x