Antena Căutare

Daniel Funeriu cheama elevii la munca patriotica

Aflat in vizita de lucru la deschiderea oficiala a Adunarii generale a Consiliului National al Elevilor (CNE), ministrul Educatiei le-a cerut elevilor sa se implice activ in viata scolii si sa faca munca voluntara, in loc sa se mai filmeze cu telefoanele mobile de ultima generatie in timp ce-si bat colegii.

Tovarasul ministru nu a venit astazi in Aula Bibiliotecii Centrale Universitare din Bucuresti imbracat in halat albastru si cu sapca, asa cum se obisnuia pe vremuri, la vizitele de lucru ale celui mai iubit fiu al neamului, dar indemnurile sale aduc mult cu o epoca de care multi aproape nu ne mai aminteam: "Nu uitati sa faceti cat mai mult sport si sa va implicati in actiuni de voluntariat. Si va mai dau un sfat: nu-i credeti pe cei care va spun ca visele voastre nu se pot realiza!".

Discursul ministrului Educatiei, dincolo de plagiatul celui practicat in la colegiile si universitatile din vest, aduce mult atat cu cel al perioadei comuniste, cat si cu retorica national-socialista, din care s-a inspirat mult stanga europeana, dar imi aminteste si de cateva scene din romanul "1984" al lui George Orwell.

Pentru generatiile de elevi care n-au apucat perioada epocii de aur, cand elevii erau scosi la munca voluntara (patriotica), iata ca a venit timpul sa se reia vechile obiceiuri, iar peste ani si ani isi vor aminti si elevii de astazi (UTC-istii de maine) cum plantau flori si copacei in curtea scolii in weekend.

Si cum moda revine cam o data la 20 de ani, uite cum Scoala astazi se-nnoieste cu unele obiceiuri "vintage" care, in opinia ministrului Educatiei, ar trebui sa rezolve si problema violentei in scoli, daca Ministerul tot nu poate face nimic de ani de zile. "Violenta in scoala nu se reduce la violenta fizica. Trebuie sa combatem si violenta de limbaj, de atitudine si sa cultivam respectul reciproc", le-a spus ministrul Funeriu elevilor, sperand, poate, ca asa se va rezolva problema elevilor maltratati sau chiar ucisi in ultimul timp de colegii lor, a profesorilor injurati sau chiar batuti la ore sau a placerii de a posta pe youtube filmulete cu scene de violenta din timpul cursurilor.

Mandru de realizarile de ultima ora legate de Legea Educatiei Nationale, ministrul Funeriu le cere elevilor sa profite din plin de prevederile actului normativ, implicandu-se mai mult in aspectele care tin de viata scolii. "Potrivit noii Legi a Educatiei Nationale, procesul educational este centrat pe elev. Prin aceasta, copiilor din mediu rural le vor fi oferite sanse egale cu cele ale elevilor care urmeaza scolile din mediul urban", a subliniat ministrul Daniel Funeriu la deschiderea Adunarii generale a CNE.

Sursa: Jurnalul National

Sponsorii de la Lukoil au venit sa isi ceara tainul la Basescu?... Boc: Pensiile pentru grupele "1" si "2", marite. Salariile bugetarilor cresc cu 15%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x