"Din momentul in care CCR a fost sesizata de presedintele Senatului in acest caz, au intervenit elemente noi. Unul dintre acestea este acceptarea de catre Parlament a procedurii de asumare propriu-zise, prin citirea documentului de asumare in Parlament, dupa ce sesizarea fusese depusa", .
"CCR nu poate obliga Guvernul sa renunte la procedura, ea este in derulare si nu exista nicio alta modalitate de a fi oprita",
Curtea Constitutionala a publicat, vineri, motivarea deciziei din data de 3 noiembrie, prin care a constatat ca asumarea raspunderii Guvernului asupra Legii educatiei este neconstitutionala deoarece exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, in conditiile asumarii raspunderi Executivului asupra unei legi aflate deja in dezbatere parlamentara.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca decizia Curtii Constitutionale exprima extrem de clar faptul ca demersul Executivului este neconstitutional si a anuntat ca ii va trimite o scrisoare premierului Emil Boc in care ii va solicita, in mod oficial, sa renunte la angajarea raspunderii. In caz contrar, problema va fi transata in Parlament.