Antena Căutare

eRomania / Superlicitatii marca Sandu, de la Comunicatii

Odata obtinute acordul si semnatura premierului Boc pe halucinantul proiect de 500 de milioane de euro, eRomania, ministrul Comunicatiilor pare de neoprit in cascada de licitatii pentru "digitalizarea Romaniei".

Bugetul de stat va mai fi usurat de aproximativ 1,5 milioane de euro (TVA inclusa) pentru echipamente IT si software in cadrul unui dubios proiect pompos intitulat "Centrul National de Supercomputing", ajuns la a doua licitatie.

Forma prescurtata, sub care apare in acte, este "Supercomputing 2" si este "ambalat" intr-o frazeologie specifica actiunilor ministrului Sandu: "Obiectivul general al proiectului il reprezinta realizarea unei platforme hardware si software consolidate, integrata cu echipamentele achizitionate in cadrul proiectului «Supercomputing 1», capabila sa monitorizeze si sa administreze o infrastructura informatica de dimensiuni mari".

Sa reamintim ca pentru prima faza (Supercomputing 1) au fost alocate peste 1,9 milioane de euro, licitatia fiind castigata, in urma cu cateva luni, de Cybernet. Conform detaliilor publicate in Monitorul Oficial, acest sofisticat creier computerizat (Centrul National de Supercomputing) va implementa si gestiona o gama larga de sisteme si aplicatii, de la combatarea criminalitatii economice la simulare nucleara si socio-economica, de la testare solutii IT la prevenirea si minimizarea efectelor dezastrelor naturale. Desi te duce gandul la o veritabila institutie, organigrama prevede doar opt angajati.

Tot articolul, in Jurnalul National

Recesiune: Adio mici si bere de la PSD de 1 Mai!... Catalin Predoiu: Asigur ANI de sprijinul Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x