Antena Căutare

EXCLUSIV! Ion Predescu, judecator al Curtii Constitutionale: "Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politica"

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Jurnalului National, domnul Ion Predescu, judecator al Curtii Constitutionale, a declarat: "Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politica"

Totodata, judecatorul Curtii Constitutionale ne-a declarat ca a aflat de existenta eratei de la colegii sai Tudorel Toader si Acsinte Gaspar. A fost sunat de acestia, care la randul lor s-au aratat stupefiati de erata aparuta peste noapte. Judecatorul Ion Predescu spune ca Guvernul Romaniei a gresit atunci cand a publicat erata in Monitorul Oficial, neavand dreptul sa faca acest lucru fara sa ceara si sa primeasca lamuriri si acte oficiale de la Curtea Constitutionala in legatura cu aceasta. Ba, mai mult, magistratul Predescu spune clar si raspicat, "erata" avea nevoie de votul celor noua judecatori care au luat decizia din 2 august publicata in Monitorul Oficial, adica de acelasi numar de judecatori care au luat hotararea privind referendumul.

Judecatorul Ion Predescu a explicat cum se iau astfel de decizii in plenul Curtii Constitutionale. "Avem insa alte activitati, sesizarile astea privind considerentele, astea facute de parlamentari sau de presedinte, facute de presedintii Camerelor, facute de senatori, deputati, Avocatul Poporului. La astea toate, si cand respingem si cand admitem toate decizile de asemenea se discuta de cei care au luat parte la deliberari, adica la dezbaterea sesizarii, cererii. Astea sunt cereri, nu sunt exceptii si cereri privind constitutionalitatea actului normativ adoptat, ordonanta sau lege. Sau obiectiuni la ele, la adoptare. Toate acestea se discuta de cei care au luat parte la deliberare. Au votat si s-a adoptat. Admitere sau respingere. Decizia se discuta cum e redactata si se publica dupa ce a fost discutata, dezbatuta si acceptata de cei care au luat parte la deliberari si au adoptat acea hotarare. Tot ei pot face modificari, ma intelegeti. Fara altul, fara unu NU SE POATE. Au fost opt sau noua, nu pot face modificari doi. Acesta este principiul, aceasta este regula fundamentala. Cine-a facut-o? Publicarea eratei a fost o decizie politica. Nu trebuia sa fie publicata. Monitorul Oficial trebuia sa stie lucrurile astea si sa nu publice. Tot cei noua trebuiau sa completeze, sa adauge. Aceea e hotararea Curtii Constitutionale, aceea e legea adoptata de Curtea Constitutionala. Cum s-o modifice unul sau doi sau trei? E de neacceptat, e de neinchipuit asa ceva. Daca s-a intamplat, eu nu stiu ce s-a intamplat. Daca s-a intamplat asa ceva, ca au adaugat, au scos, au modificat ceva sau au dat alt sens, au interpretat, vedeti, sunt atatea modalitati. Daca cineva, unul, doi trei, in afara de toti cei care au facut, nu e valabil domnule, sa ne intelegem”, a declarat Ion Predescu.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Foto: Intactimages

Sondaj: 53% dintre romani il vor pe Ceausescu inapoi... Mircea Dusa a cerut INS sa convoace Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei pe 14 august ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x