Antena Căutare

Guvernul Boc, la ora remanierii. Oltean: "Premierul va face o remaniere dupa aplicarea masurilor de austeritate

Dupa aplicarea masurilor de austeritate, premierul Emil Boc ar putea dispune o remanierea guvernamentala a declarat vicepresedintele PDL Ioan Oltean. Oficialul democrat-liberal a sugerat ca remianierea ar viza un singur ministru, cel al Muncii, Mihail Seitan, de care, atat el, cat si alti colegi sunt foarte nemultumiti.

Oltean a aratat ca este in special dezamagit de prestatia lui Seitan.

"Eu sunt un om care nu am nimic de ascuns, dar sunt in acelasi timp un om de partid disciplinat, care stie ca sunt momente cand partidul trebuie sa fie unitar. Acum, partidul trebuie sa fie unit, nu are voie sa se dezbine. Nu, nu sunt (multumit - n.r.). I-am spus-o premierului si o spun si acum. Imediat dupa ce se adopta masurile (de austeritate - n.r.) va trebui facuta o remaniere guvernamentala, dar nu acum, nu azi, nici maine, dupa. Sunt multi ministri care nu au confirmat. Nu conteaza cati. E mai putin important daca sunt doi sau trei. Am spus-o la modul cel mai serios premierului ca imediat dupa ce se vor adopta aceste masuri trebuie sa se faca o remaniere guvernamentala. A spus ca o va face", a declarat Oltean.

Ioan Oltean sustine ca remanierea guvernamentala va avea loc pana la sfarsitul lunii iunie sau cel tarziu la inceputul lunii iulie.

"Dupa ce Guvernul isi angajeaza raspunderea, are libertatea si timpul sa se ocupe de o restructurare, daca vreti, o regandire a formulei guvernamentale. Un guvern nou vom avea in 2012. Un guvern innoit, eu zic ca pana la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie. Nu stiu daca mai suplu, dar innoit cu certitudine. Mai suplu, poate mai tanar, mai flexibil", a mai spus Oltean.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea a admis posibilitatea unei remanieri guvernamentale in luna iulie. Ea a precizat ca pina in prezent discutia despre remaniere nu a depasit nivelul de partid, fiind posibila aducerea acestei probleme pe masa guvernului peste doua saptamani, dupa trecerea hopului asumarii raspunderii in Parlament pe proiectele de lege privind masurile de austeritate.

Cu doar doua saptamani, tot Oltean era cel care nega orice posibilitate de remaniere a actualului Executiv.

"Nu exista elemente care sa justifice o remaniere guvernamentala. Guvernul Boc guverneaza singur de patru luni. Este exclusa orice fel de remaniere in urmatoarele luni de zile, pana vedem efectele acestor masuri", spunea Oltean.


Tensiuni in Guvern / Marko: Nu am discutat nimic despre remaniere. Kelemen: Poate Oltean are relatii cu Cel de Sus... Melania Vergu, demisa din functia de consilier personal al Ministrului Educatiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x