Nici una dintre variante nu este in avantajul mamelor. Prima varianta presupune reducerea concediului maternal de la 24 de luni la sase luni si mentinerea aceluiasi nivel al indemnizatiilor. Mamele care s-ar intoarce dupa sase luni la munca ar primi 500 de lei/luna in plus la salariu.
Cea de-a doua varianta presupune mentinerea concediului maternal la 24 de luni si reducerea indemnizatiei, astfel incat cuantumul minim sa fie de 600 de lei si cel maxim de 1.000 de lei. Mamele care s-ar intoarce inainte de termen la serviciu ar primi 100 lei/luna la salariu.
Cea de-a doua varianta presupune mentinerea concediului maternal la 24 de luni si reducerea indemnizatiei, astfel incat cuantumul minim sa fie de 600 de lei si cel maxim de 1.500 de lei. Mamele care s-ar intoarce inainte de termen la serviciu ar primi 100 lei/luna la salariu.
Potrivit declaratiilor lui Laszlo Borbely, UDMR isi mentine punctul de vedere potrivit caruia mamele ar trebui sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului timp de doi ani. Vicepresedintele UDMR a precizat insa ca suma acordata mamelor ar putea fi modificata. Membrii coalitiei vor continua discutiile pe aceasta tema joi, a mai precizat Laszlo Borbely.
Potrivit noului cod social, indemnizatia pentru cresterea copilului ar urma sa fie acordata diferentiat, in functie de veniturile pe care le obtin parintii.
Astfel, cei care au avut venituri pentru care au platit impozit vor primi o indemnizatie de 85% din media veniturilor obtinute in ultimul an dinaintea nasterii copilului.
Cheltuielile pentru achizitia de masini si deplasarile in strainatate ale alesilor cresc cu peste 40%... Nici femeile din PDL nu sustin micsorarea concediului maternal!...