Antena Căutare

Update: Guvernul Orban, jurământul de învestitură. Președintele Klaus Iohannis: ”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu democratic!”

Guvernul Orban va depune jurmământul de învestitură, la ora 19.00, în fața președintelui României, Klaus Iohannis. Urmează apoi și prima ședință la Palatul Victoria

guvernul orban

Guvernul Orban depune, luni, ora 19:00 jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni, la ora 19:00. Urmează apoi prima ședință la Palatul Victoria

20:18 | Ședința de guvern informală de la Palatul Victoria a început. Președintele Klaus Iohannis a profitat de ocazie să felicite din nou guvernul.

19:38 | Președintele României, Klaus Johannis, declarație. ”Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă va fi un mandat mai scurt, dar prin compensare, va fi mai greu. Domnule, Orban, vă felicit că ați reușit un lucru incredibil, că ați reușit să convingeți partidele pentru a înlocui majoritatea toxică. Ați reușit din nou să convingeți partidele din opoziție să voteze. Este o realizare foarte mare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu democratic. Vreau să felicit și pe ceilalți care au votat PNL. Toți cei care ați votat, ați făcut un lucru foarte înțelept!”

Guvernul Orban se îndreaptă apoi către Palatul Victoria, pentru o ședință informală.

19: 07 | Jurământul de investitură a început la palatul Cotroceni, în prezența președintelui României. Premierul României și miniștrii aleși depun acum jurământul de învestitură.

După intonarea imnului și citirea decretului de numire a Guvernului, noul premier, Ludovic Orban a depus jurământul. Cei 16 miniștrii din Cabinetul Orban depun pe rând jurământul.

Guvernul Orban va depune jurământul la Palatul Cotroceni în fața Președintelui Klaus Iohannis. Apoi, miniștrii liberali vor merge la Palatul Victoria, unde vor avea prima ședință. Viorica Dăncilă a susținut deja o declarație de presă, la ora 18:00. ”Garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest guvern îl poate avea, un guvern slab!”

„Imediat după depunerea jurământului vom avea o ședință informală la Palatul Victoria”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, după votul de învestitură din Parlament.

Liberalii s-au organizat încă din această dimineață pentru a se muta la Palatul Victoria, chiar în această seară. Aceștia doresc să lucreze la proiectul de restructurare a Guvernului - comasarea ministerelor, să stabilească câți din structurile pesediste vor pleca, cine rămâne - pentru că miercuri, la prima ședință oficială de Guvern va fi adoptată OUG pentru noua structură a Executivului. A doua OUG pe care o va adopta guvernul PNL va fi cea privind rectificarea bugetară de toamnă.

Cine sunt miniștrii noului Guvern Orban

Viceprim-ministru - Raluca Turcan
Ministrul Finanțelor Publice - Vasile-Florin Cîțu
Ministrul Afacerilor Interne - Marcel Ion Vela
Ministrul Afacerilor Externe - Bogdan Lucian Aurescu
Ministrul Justiției - Marian Cătălin Predoiu
Ministrul Apărării Naționale - Ionel Nicolae Ciucă
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Virgil-Daniel Popescu
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor - Lucian Nicolae Bode
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Nechita-Adrian Oros
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor - Costel Alexe
Ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației - Ion Ștefan
Ministrul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Boloș
Ministrul Sănătății - Victor Sebastian Costache
Ministrul Educației și Cercetării - Cristina Monica Anisie
Ministrul Culturii - Bogdan Gheorghiu
Ministrul Tineretului și Sportului - Marian Ionuț Stroe
Ministrul Muncii și Protecției Sociale - Victoria Violeta Alexandru

sursa info: digi24.ro

sursa foto: presidency.ro

Iohannis: Vă doresc un mandat de mare succes chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg. Ce s-a întâmplat astăzi ... Guvernul Orban, reunit în şedinţă informală la Palatul Victoria/ Preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat câteva cuvinte...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x