Antena Căutare

Iliescu: In '89 eram un modest director de editura. Revolutia m-a propulsat

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, ca el nu a fost impus de cineva in evenimentele din decembrie 1989, el fiind doar "un modest director de editura tehnica" in acea vreme.

"Eu nu am fost impus de cineva. Eram un modest director de editura tehnica, cu 60 de salariati - 30 redactori si 30 personal tehnic. Sigur, eram cunoscut de-a lungul vremii de generatii de tineri, de studenti, ma cunostea lumea. Dar, Revolutia m-a propulsat in centrul unor miscari si lumea a cuplat in jurul meu", a afirmat Ion Iliescu.

Iliescu a mai spus ca "daca nu ar fi fost o asemenea figura", Romania putea cunoaste situatii mult mai dramatice, "de anarhie totala si de desfasurare a unor lucruri necontrolabile".

"Au fost niste oameni, adversari politici, care au vrut sa deformeze locul si rolul acestui individ Iliescu, care a aparut in fruntea tarii", a completat fostul presedinte.

De asemenea, Iliescu a adaugat ca problema fundamentala pentru societate, la 20de ani dupa revolutie, este ca exista multi oameni nemultumiti si care "se simt intr-o situatie mai proasta decat erau pe vremea lui Ceausescu".

"Au disparut locuri de munca, pentru tineri problema integrarii, s-au adancit discrepantele sociale", a adaugat Iliescu.

Ion Iliescu si sotia sa, Nina, aniverseaza, in luna iulie a acestui an, 60 de ani de casnicie. Nina Iliescu a fost si este, pentru sotul sau, omul cel mai apropiat, potrivit lui Ion Iliescu. Cu toate acestea, ea nu a dorit sa iasa in public, in momentele de protocol traite de fostul presedinte.

Sursa: Antena3

Traian Basescu: "Romania se afla la cel mai inalt nivel de securitate"... PNL: FMI nu a chemat Opozitia la discutii. Franks: PNL nu a raspuns invitatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x