Antena Căutare

Inainte sa fie dati afara, Botis si Zevedei au secretizat dosarele de finantare europeana

Potrivit IPP, inainte de plecarea din Ministerul Muncii, fostul Ministru Botis si fosta Directoare Generala AMPOSDRU Cristina Zevedei au secretizat toate informatiile legate de contractele de finantare pe bani europeni.

"Institutul pentru Politici Publice (IPP) condamna deciziile netransparente si contrare legislatiei romanesti privind liberul acces la informatii de interes public emise de catre fosta conducere a Ministerului Muncii impreuna cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational de Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU).
Inainte de plecarea din fruntea Ministerului Muncii, cel care raspundea de Autoritatea de Management a Fondurilor Structurale din domeniul muncii, Ministrul Ioan Botis, adopta Ordinul nr. 1301/2011 si bloca practic accesul la toate informatiile din contractele de finantare POSDRU inclusiv la cele din proiectul Sansa la demnitate!, in care era implicata sotia si pentru care este cercetat pentru conflict de interese
", aflam din comunicatul IPP.

Ordinul este adoptat in 4 aprilie 2011, dupa ce in data de 1 aprilie a.c., Institutul pentru Politici Publice adresase o solicitare de informatii de interes public catre AMPOSDRU pentru a obtine copii ale contractelor proiectelor finantate, rapoartelor de evaluare ale POSDRU, dosarelor de licitatie, listei evaluatorilor proiectelor, etc.

Dupa solicitarea IPP, Ministrul Muncii si Sefa Autoritatii de Management clasificau toate aceste informatii, ca si alte categorii de date ce sunt publice in orice tara civilizata - ofertele de licitatie, dosarele de achizitie, corespondenta aferenta procesului de selectie, dosarele cererilor de rambursare, dosarele de plata TVA, registrele de debitori, registrul de iesire corespondenta, etc.

Tot articolul, in Jurnalul National

Nicolae Mischie, executat pentru 800 de milioane lei vechi... Austeritate selectiva: Veniturile lui Marko Bela au crescut in ultimul an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x