Antena Căutare

Incepe show-ul: Voicu si Costiniu se contrazic in ceea ce priveste dosarul lui Casuneanu

Senatorul PSD Catalin Voicu si judecatorul Florin Costiniu au inceput sa se contrazica in fata anchetatorilor anticoruptie. In timp ce Voicu spune ca nu i-a cerut niciodata judecatorului vreun sfat in legatura cu anumite spete, Costiniu declara ca senatorul l-a rugat intr-o seara sa il "consoleze" pe Casuneanu, care pierduse procesul.

In toate aceste intalniri cu domnul judecator Costiniu discutam doar chestiuni personale. Cu siguranta nu i-am solicitat sfaturi si nu am discutat pe spete concrete de orice natura aflate pe rolul parchetelor si instantelor din Romania. In afara de sprijinul de natura profesionala nu i-am solicitat alt tip de sprijin in speta domnului Casuneanu, in sensul ca nu l-am rugat sa se intereseze cu privire la termenele de judecata


In acelasi timp insa, Costiniu recunoaste, intr-o declaratie data procurorilor anticoruptie in 17 decembrie 2009, ca a acceptat sa analizeze dosarul lui Casuneanu de la instanta suprema si chiar sa-l incurajeze pe omul de afaceri dupa ce acesta a pierdut procesul, insa afirma ca nu s-a pus problema foloaselor materiale.

"L-am cunoscut in 2009 prin intermediul lui Catalin Voicu si cred ca l-am vazut de doua, maxim trei ori, intervale de timp de 10, 15 minute la restaurantul Select. Nu s-a pus problema nici macar teoretic ca eu sau oricine altcineva sa beneficieze de vreun folos material, de vreun avantaj sau folos de orice natura. Intr-o seara Catalin Voicu era afectat de faptul ca procesul domnului Casuneanu se pierduse si m-a rugat sa preiau telefonul sa-i spun ca viata va face dreptate", a declarat judecatorul Costiniu.

De asemenea, Florin Costiniu relateaza ca senatorul Voicu, un om cu care are "o relatie de prietenie de mai bine de 20 de ani", i-a povestit despre dosarul "prietenului sau foarte bun" Costel Casuneanu, rugandu-l sa se uite pe o sentinta si pe motivele de recurs. Costiniu sustine ca Voicu i-ar fi spus textual ca vrea sa-l ajute pe Casuneanu "nu din vreun interes material".

Mai mult, judecatorul admite ca a citit sentinta data de Curtea de Apel in dosarul cu care firma lui Casuneanu a ajuns, in recurs, la instanta suprema, precum si motivele de recurs redactate de avocatii companiei acestuia. Costiniu recunoaste si ca s-a interesat la grefa Sectiei de Contencios Administrativ la care se afla dosarul, consultand condica si afland termenele, pe care insa sustine ca nu le-a comunicat nimanui, dar dorea sa le stie pentru momentele in care s-ar fi intalnit cu Voicu, iar acesta l-ar fi intrebat despre stadiul procesului.

In acest caz, senatorul Catalin Voicu, autosuspendat din PSD, a fost arestat, in 30 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Ministerul Justitiei a respins cererea autoritatilor din Singapore de arestare a lui Silviu Ionescu... Alesii se rasfata pe banii publici: 7.000-9.000 de euro pe luna pentru un deputat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x