Antena Căutare

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintele, Frans Timmermans, s-au intalnit cu prim-ministrul Viorica Dancila

Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, marți, 4 iunie, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, marți, 4 iunie, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat abordarea europeană a prim-ministrului Viorica Dăncilă și sprijinul Guvernului României pentru proiectul european, precum și dorința de a continua colaborarea strânsă cu Comisia Europeană. În cadrul întrevederii, au fost discutate, de asemenea, rezultatele alegerilor europarlamentare.

Președintele Juncker i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru activitatea excelentă de până acum a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră și Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright și Directiva Gaz. Președintele CE a subliniat că această abordare trebuie să continue, în special în ceea ce privește avansarea Cadrului Financiar Multianual și pregătirea Agendei Strategice 2019-2024. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar și reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, cu scopul de a înregistra progrese în reformele din sistemul judiciar și în lupta împotriva corupției.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra în strânsă cooperare cu autoritățile române pentru a găsi soluții în privința aspectelor legate de statul de drept și pentru a relua progresele în cadrul MCV.

Lumea politică e gata pentru marea surpriză! El ar putea să fie înlocuitorul Vioricăi Dăncilă... Lege: criminalii, pedofilii, violatorii şi corupţii să nu mai poată fi eliberaţi condiţionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x