Antena Căutare

Ion Iliescu, deranjat de venirea emisarului SUA la Bucuresti: "Un fapt regretabil"

Fostul presedinte al Romaniei si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu considera, intr-o postare pe blogul sau, ca sosirea intempestiva a lui emisarului SUA, Philip Gordon, la Bucuresti, precum si opiniile exprimate de acesta, "vadit influentate de campania de dezinformare reusita de partizanii lui Basescu ", reflectate si in declaratiile presedintelui CE, constituie "un fapt regretabil".

"Sosirea intempestiva a subsecretarului de stat al SUA la Bucuresti si opiniile exprimate, cu acest prilej – vadit influentate de campania de dezinformare reusita de partizanii d-lui Basescu (reflectate, de altfel, si in declaratiile d-lui Barroso), constituie un fapt regretabil.

Este, insa, surprinzator, cu cata usurinta unele cancelarii occidentale (si inclusiv reprezentantii lor la Bucuresti) pot fi influentate de campania de intoxicare desfasurata de sustinatorii d-lui Basescu si cata lipsa de sensibilitate si respect pot manifesta acestea fata de un vot popular, exprimat la un Referendum organizat in mijlocul verii, in ciuda boicotului proclamat de d-l Basescu si sustinatorii sai.

Acestea trebuie sa constituie , insa, o tema de reflectie serioasa si totodata – obiectiv pentru o actiune ampla, din partea autoritatilor si in special a MAE, vizand contacte active si o informare, prompta, obiectiva si cat mai completa, a aliatilor si partenerilor nostri.

Este , cred, o tema de dezbatere si cu intreg corpul diplomatic, care se va reuni la Bucuresti, la inceputul lunii septembrie, cu prilejul Zilei diplomatiei romane", a scris Iliescu pe blog.

Emisarul SUA: „Ne pasa de Romania, de viitorul ei, de democratia ei”. Vezi ce a concluzionat dupa intalnirile cu oficial... Curtea Constitutionala: Erata emisa si publicata in Monitorul Oficial este legala. Decizia finala, pe 21 august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x