Antena Căutare

Jose Manuel Barosso despre intalnirea cu Victor Ponta: "A fost o intrevedere buna si constructiva"

Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a catalogat "buna" si "constructiva" intrevederea cu premierul Victor Ponta, precizand ca au discutat despre sistemul judiciar si despre absortia fondurilor europene, conform unui comunicat oficial, scrie Mediafax.   

"A fost o intrevedere buna si constructiva. Am discutat in principal despre sistemul judiciar si despre modul in care fondurile europene pot fi folosite cel mai eficient. In privinta sistemului judiciar, am reiterat necesitatea unui sistem judiciar care sa functioneze bine, unul independent, si de respectare a institutiilor democratice si a normelor statului de drept. Salut faptul ca multe dintre punctele de ingrijorare pe care le semnalasem in iulie au fost abordate", a spus Barroso.

"Am insistat in special asupra importantei ca numirile in functia de procuror general si de sef al Departamentului Anticoruptie sa fie facute in mod obiectiv si independent. Aceste doua persoane vor stabili reputatia sistemului judiciar si trebuie sa aiba integritate si profesionalism. De asemenea, am discutat despre gestionarea si controlul fondurilor europene. L-am indemnat pe primer sa ia masuri imediate pentru rezolvarea problemelor care au condus la intreruperea fondurilor pentru unele programe europene. Daca nu vor fi luate masuri urgente, absortia de fonduri europene va fi serios compromisa. Fiind principalul stimulent al economiei, este esential sa existe progrese majore - indiferent de viitoarele alegeri - pentru implementarea masurilor absolut necesare in scopul imbunatatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene", a precizat presedintele CE.

"Cred ca este in interesul Romaniei ca toate fortele politice sa actioneze cu responsabilitate si prudenta in contextul apropierii alegerilor", a mai spus Barroso.

FOTO: EPA / Intact Images

Crin Antonescu, la mitingul USL: "USL este suficient de puternica pentru a conduce Romania spre bine"... Alegerile parlamentare din Romania ar putea fi monitorizate de OSCE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x