Antena Căutare

Breaking News: Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban: „Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune”

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de prim-ministru.

Breaking News: Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban: „Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune”
Klaus Iohannis l-a desemnat premier tot pe Ludovic Orban

Ludovic Orban a fost desemnat, din nou, premier al României. Liderul PNL trebuie să își formeze o nouă echipă de miniștri.

„Sunt în măsură să vă spun câteva concluzii. Să recapitulăm. Avem un Guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a vrut îmbunătăţire pe măsuri economice, sociale şi legislaţie electorală. A dorit să repare greşelile făcute de guvernele PSD-iste.

Avem un PSD care are încă foarte mulţi parlamentari şi care se opune acestor mişcări. Doar ultimul exemplu e elocvent. PNL, prin Guvernul Orban, a vrut îmbunătăţiri ale sistemului electoral. PSD nu a dorit.

După părerea mea, soluţia corectă în această situaţie întoarcerea la electorat. mai simplu, alegerile anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opţiune. Am prezetat partidelor opţiunea. Unii au fost de părere că e bine, alţii că mai trebuie să se consulte.

E normal şi înţeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuţii interne. Sper să se întâmple acest lucru repede. Putem să facem următorul pas: desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou Guvern. După consultări, în desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat, joi, pe președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Ponta: Ludovic Orban nu poate să conducă în acest moment şi, în general, în niciun moment, România. Ar fi total ilogic ş... Klaus Iohannis se întâlneşte cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel; tema discuţiei - bugetul Uniunii Euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x