Antena Căutare

Lazaroiu: Presedintele ar putea recurge la remaniere, daca Guvernul nu ia masuri in sectorul bugetar

Presedintele Traian Basescu este nemultumit de faptul ca executivul intarzie sa ia masurile necesare si ar putea recurge la remaniere. Este declaratia consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu. Acesta crede ca guvernul trebuie si va lua masuri nepopulare cat mai curand. Intr-un interviu dat ziarului Adevarul, consilierul avertizeaza ca reducerile din sectorul bugetar nu pot fi amanate dupa luna iunie.

Guvernul trebuie sa treaca urgent la reduceri in sectorul bugetar, fara sa se gandeasca la alegerile care vor urma, crede consilierul prezidential.

"Presedintele a atras atentia asupra urgentei. Am vorbit despre un calcul electoral, dar aici este si un calcul economic. Daca ne uitam in jur, vedem cazul Greciei si nu putem sa stam cu mainile in san. S-au facut lucruri, dar mult prea putin fata de cat este nevoie. Sectorul bugetar inghite foarte multi bani care in buna masura nu se mai intorc in economie. E ca o gaura neagra", a declarat Lazaroiu.

Consilerul prezidential spune si ca Executivul a intarziat prea mult masurile nepopulare din "doua motive. Unul este ca membrii Guvernului se uita prea mult la televizor. Iar presa e concentrata pe critica Guvernului. Daca Guvernul se ghideaza dupa televiziuni nu o sa faca niciodata nimic. Al doilea motiv este clientela politica. La noi nu e stabilit pana la ce nivel se fac numirile politice si de unde incep functionarii. E o mare greseala."

Daca lucrurile nu se indreapta, Presedintele Traian Basescu ia in calcul chiar remanierea cabinetului Boc.

"Deocamdata au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul sa demonstreze vointa politica si sa ia masurile necesare in sectorul bugetar. Daca nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere. Linia se va trage undeva la toamna", a mai spus Lazaroiu.

O noua amanare in cazul senatorului Catalin Voicu... Udrea: Remanierea unor ministri ar putea avea loc dupa plecarea FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x