Antena Căutare

Marko Bela, coordonator al unui grup de lucru pentru romi

Premierul Emil Boc l-a numit pe vicepremierul Marko Bela in postul de coordonator al unui grup de lucru care sa elaboreze o noua strategie de imbunatatire a situatiei romilor. Strategia presupune implementarea "liniilor directoare" privind incluziunea romilor pentru perioada 2011-2020.

Din grupulde lucru vor face parte presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, in calitate de presedinte, seful Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, un reprezentant al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, precum si secretari de stat din aproape toate ministerele.

In aceasta strategie va fi prevazuta si elaborarea unui plan de sprijinire a romilor pentru inceperea unei afaceri si/sau obtinerea certificatului de persoana fizica autorizata, plan prin care estimeaza ca va facilita angajarea a 40.000 persoane de etnie roma.

"Pe tema ocuparii fortei de munca, obiectivele strategiei sunt facilitarea angajarii a 40.000 persoane de etnie roma, cresterea nivelului de calificare a persoanelor de etnie roma, sprijinirea romilor pentru inceperea unei afaceri si/sau obtinerea certificatului de persoana fizica autorizata", se arata intr-un document oficial referitor la intentia Guvernului de a elabora o noua strategie de imunatatire a situatiei romilor, pentru perioada 2011-2020.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Anul electoral 2012 risca sa induca un nou boom artificial in economie... Norica Nicolai: Scandalul Severin e comandat. Si alti eurodeputati vor fi acuzati de luare de mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x