Ministrul propus al Economiei: România are nevoie să redobândească încrederea investitorilor. Sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro

România are mare nevoie să redobândească încrederea investitorilor, în contextul în care sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro, a afirmat, miercuri, ministrul propus al Economiei, Mediului de Afaceri şi Energiei, Virgil Popescu, fiind audiat de comisiile reunite din Parlament.

La audieri, a fost prezent şi premierul Ludovic Orban. Popescu a fost întrebat de parlamentari, printre altele, care sunt efectele OUG 114/2018, de ce a devenit România importator de energie şi cum va debloca investiţiile din Marea Neagră.

”Redobândirea încrederii investitorilor este un obiectiv important. România are nevoie de asta, mai ales având în vedere că sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro”, a spus Popescu.

El a atras atenţia că România a devenit importator net de energie electrică şi de gaze, dintr-un stat aproape independent din punct de vedere energetic.

În acest context, ministrul consideră că România trebuie să investească masiv în infrastructură, mai ales în zona de interconectare, şi să diversifice sursele de aprovizionare.

Printre obiectivele sale se numără şi listarea, în 2020, a unui pachet de acţiuni ale Hidroelectrica.

Sursa : news.ro

Ultimele știri