Oficial NATO: Scutul antiracheta nu e bun. Trei sferturi din rachete trec prin el!

Jean Michel Boucheron, vicepresedinte al Adunarii Parlamentare a NATO a declarat ca sistemul de aparare antiracheta nu serveste securitatii, avand in vedere ca „trei sferturi din racheta trec prin el”.

Inteleg ca Romania vrea sa semneze un acord privilegiat cu Statele Unite pentru a-si garanta propria aparare. Personal, cred ca acest sistem de aparare nu serveste securitatii noastre. Toti tehnicienii stiu ca la un atac cu racheta, acest sistem lasa sa treaca trei sferturi din rachetele respective. Un asemenea sistem ai zice ca atrage la un act de agresiune", a declarat Boucheron.

Ceea ce conteaza nu este sistemul de aparare antiracheta, ci capacitatea de a reactiona, de a raspunde", a subliniat oficialul.

Boucheron a atras atentia ca exista si probleme financiare iar banii ar trebui cheltuiti pe sisteme de arme utile.

Intr-un moment in care bugetele noastre sunt foarte, foarte stranse in ceea ce priveste nivelul financiar ar trebui sa cheltuim banii pe alte sisteme de arme care sa fie mai utile intr-un razboi asimetric, care este o posibilitate astazi. Parerea mea personala este ca acest sistem antiracheta este ineficient din punct de vedere militar. Exista alte sisteme mai eficace, mai eficiente si mai relevante in domeniul militar", a adaugat oficialul.

In replica, secretarul de stat in MAE, Bogdan Aurescu, a declarat ca sistemul de parare nu poate fi transformat din defensiv in ofensiv si ca raspunde la riscuri reale dar permite si o reactie corespunzatoare, atat din punct de vedere politic, cat si tehnic.

Sursa: Antena3

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri