Antena Căutare

Orban: Sunt multe lucruri care se întâmplă în ministere care au fost ascunse de ochii lumii, exact cum a fost ascunsă acea înregistrare

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, crede că sunt multe lucruri care se întâmplă în ministere şi "care au fost ascunse de ochii lumii până astăzi", aşa cum a fost şi acea înregistrare de la Clubul Colectiv, susţinând că va fi realizat un audit la nivelul fiecărui minister care să scoată la iveală disfuncţionalităţile şi să ofere capacitatea de a genera soluţii de îndreptare pentru fiecare situaţie.

Ludovic Orban a declarat, joi, că toţi candidaţii pentru posturile de miniştri vor cere situaţia la zi din fiecare minister şi autorităţi publice pentru a o analiza. "Am stabilit un plan de lucru pentru fiecare ministru care se găseşte pe lista miniştrilor propuşi în cabinetul meu. Candidaţii la miniştrii vor avea discuţii cu reprezentanţii societăţii civile, reprezentanţii mediului de afaceri, de asemenea, cu reprezentanţii organizaţiilor profesionale din domeniu, de asemenea, se vor deplasa la ministere pentru a solicita, pentru că au dreptul constituţional de a cere acest lucru, situaţia la zi în fiecare minister sau autoritate a administraţiei publice centrale. În momentul în care vom avea o analiză extrem de clară, care să reflecte întregul adevăr, pentru că vă spun de acuma, sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în ministere şi în alte autorităţi publice, care au fost ascunse de ochii lumii până astăzi, exact cum a fost ascunsă acea înregistrare. Evident că vom lua toate măsurile care se impun", a declarat Orban. Întrebat dacă îl va mai păstra în Guvern pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, premierul desemnat a răspuns: "Nu vă pot da răspunsul astăzi la această întrebare”. Rugat să analizeze activitatea lui Arafat, Ludovic Orban a spus că va da un răspuns după ce va fi realizată o analiză detaliată pe fiecare minister.

"O să vă dau un răspuns în momentul în care vom avea capacitatea de a efectua o analiză detaliată a activităţii pe fiecare minister, pe fiecare departament din minister, pe fiecare agenţie. Este inclus în programul de guvernare faptul că ne dorim un audit profesionist, serios, la nivelul fiecărei instituţii guvernamentale, care să scoată la iveală disfuncţionalităţile, problemele din sistem şi care să ofere capacitatea de a genera soluţii de îndreptare a situaţiei în fiecare minister”, a explicat premierul desemnat. Orban a spus că doreşte reorganizarea fiecărui minister.

"Intenţia mea este să reorganizăm fiecare minister de altfel şi vedeţi că am optat pentru o formulă cu doar 16 ministere. De asemenea, vom analiza pe fiecare agenţie, autoritate care este cea mai bună structură organizatorică. De asemenea, vom adopta organigrame noi pe fiecare minister în funcţie de pe evaluările pe care le facem privitor la situaţia din fiecare minister”, a mai spus Orban, care a precizat că la nivelul aparatului de lucru al premierului, secretariatului general şi cancelariei sunt aproape o mie de angajaţi.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul Colectiv, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Sursa : news.ro

Dăncilă, despre Programul de Guvernare: Oamenii au de ce să se teamă; acesta este un program al austerităţii... Vicepreşedintele PSD Roxana Mînzatu: Programul de guvernare al PNL în domeniul fondurilor europene, o ruşine şi propuner...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x