Căutare Live

Orban: Vrem să creştem capacitatea de diagnosticare a coronavirusului

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică seara, că doreşte creşterea capacităţii de diagnosticare a coronavirusului, atât prin numărul de aparate folosite la aceste teste, cât şi prin mărirea numărului de persoane care au competenţa să facă aceste analize.

"Obiectivul nostru de peste o săptămână este de a creşte capacitatea de diagnosticare. Pentru a putea creşte capacitatea de diagnosticare, este necesar să creştem numărul de aparate Real Time PCR, aparatele cu care se realizează aceste teste, să creştem numărul de kituri, de teste, de kituri pentru realizarea acestor teste şi de asemenea să creştem numărul de persoane care au expertiza, care au competenţa să facă aceste analize. În acest sens, suntem în curs de achiziţie atât de Real Time PCR, cât şi de kituri necesare pentru realizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută online. El a mai spus că săptămâna viitoare vor fi achiziţionate câteva zeci de aparate cu o mie de kituri pentru analize. "De asemenea, pentru instrumentele de recoltare a probelor care sunt supuse analizelor şi, de asemenea, am luat măsuri de utilizare a unor astfel de aparate, de instrumente de analizare şi din alte domenii decât din domeniile respective. Vă dau un exemplu, la ANSVSA există 23 de astfel de aparate din care, cel mai probabil, o să putem folosi o parte dintre ele. De asemenea, aşteptăm la începutul săptămânii viitoare, achiziţionarea a câtorva zeci de aparate noi cu câte o mie de kituri pentru analize fiecare. Sigur că această capacitate de diagnosticare este foarte importantă pentru că ne permite să punem cât mai multe diagnostice. Există o limitare, cea mai mai importantă limitare pe care o vom avea, este cea legată de persoanele care au competenţa să facă aceste analize şi aici o să încercăm să identificăm un număr cât mai mare de specialişti care pot să realizeze aceste teste”, a mai afirmat Orban.

Sursa : news.ro

Orban: Avem nevoie de măsuri care să întărească toate instituţiile care sunt în prima linie a bătăliei... Orban: Trebuie cercetate împrejurările în care Vergil Chiţac nu a folosit izoleta. Dacă a încălcat reglementările, legea...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri