Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Premierul Victor Ponta, in pelerinaj la Manastirea Putna

Premierul Victor Ponta a ajuns, miercuri, la Manastirea Putna, judetul Suceava, unde participa la hramul lacasului de cult, Adormirea Maicii Domnului, el spunand ca e cea mai importanta sarbatoare a Putnei si ca va veni de cate ori va putea, informeaza Mediafax.

Premierul a venit impreuna cu sotia sa, Daciana, ei mergand un kilometru prin multime, de la Primaria Putna pana la manastire. Premierul le-a urat "La multi ani" celor care isi sarbatoresc onomastica si a spus ca Adormirea Maicii Domnului este cea mai importanta sarbatoare a Putnei, subliniind ca va veni aici de cate ori va putea. Cand Ponta si Daciana au ajuns la Manastirea Putna insa, un barbat din multime le-a strigat "Mincinosilor", transmite corespondentul Mediafax, dar incidentul a fost izolat. Victor Ponta mai este insotit de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, precum si de lideri PSD si PNL.

La slujba prilejuita de hramul Manastirii Putna, Adormirea Maicii Domnului, asista 10.000 de persoane, intre acestea si secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, secretarul general adjunct Ioan Balan, dar si mai multi lideri locali democrat-liberali.

In cuvantul sau, IPS Pimen s-a referit la importanta sarbatorii si la ascultare, care este "virtutea de capetenie". "Ascultarea mai-marilor nostrii este necesara oricare ar fi ei. Ascultam de oameni, dar nu ascultam atunci cand oamenii ne poruncesc ceva impotriva moralei si a credintei crestine. Neascultarea se face sub povata parintelui duhovnicesc, care poate cere insa amanare. Dumnezeu ingaduie o perioada pe cel rau, stie el de ce, poate pentru pacatele noastre", a spus Pimen.

Foto: Intactimages

Recomandari