Antena Căutare

Preşedintele Comisiei pentru Cultură din Cameră: Propun partidelor din opoziţie să ne sprijine în dezbaterea şi respingerea rapoartelor de activitate ale SRTv şi SRR

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură, a anunţat marţi că va propune partidelor din opoziţie să sprijine iniţiativa de a convoca dezbaterea rapoartelor de activitate ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2018 în vederea respingerii lor, astfel ca Doina Gradea şi Georgică Severin să fie suspendaţi de la conducerea celor două instituţii.

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură, a anunţat marţi că va propune partidelor din opoziţie să sprijine iniţiativa de a convoca dezbaterea rapoartelor de activitate ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2018 în vederea respingerii lor, astfel ca Doina Gradea şi Georgică Severin să fie suspendaţi de la conducerea celor două instituţii.

„Luni, în cadrul Biroului Executiv al PNL, voi propune adoptarea unei decizii prin care să solicităm partidelor din opoziţie să ni se alăture în demersul nostru de a cere convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente Reunite pentru întrunirea Comisiilor parlamentare de specialitate în vederea dezbaterii şi respingerii Rapoartelor de activitate pe anul 2018 ale instituţiilor media Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune, demers ce ar reprezenta salvarea acestora de la colaps”, a transmis Ştirbu, vicepreşedinte al PNL, într-un mesaj online.

Sindicatele din TVR şi Radio România semnalează de multă vreme, în mod constant, „maniera dictatorială în care Gradea şi Severin conduc aceste două instituţii media ale statului”, a mai notat el.

„Cei doi menţin o permanentă stare conflictuală în relaţiile cu angajaţii pe care îi umilesc şi-i cenzurează atunci când nu aduc laude PSD. Jurnaliştii din aceste două instituţii au reclamat în repetate rânduri ilegalităţile şi disfuncţionalităţile apărute în cadrul relaţiilor de muncă precum şi în activitatea editorială”, a scris deputatul.

El este de părere că Doina Gradea şi Georgică Severin au politizat SRTv şi SRR la un nivel nemaiîntâlnit, că au cheltuit fondurile publice în mod discreţionar şi că au calcat în picioare interesul naţional şi cetăţenii care muncesc cinstit în această ţară.

Ştirbu va cere parlamentarilor să ia în calcul aceste probleme şi că cei doi şefi refuză să răspundă întrebărilor adresate de membrii Comisiei referitoare la politizarea instituţiilor.

„Multe semnale pe care le avem şi pe care le primim la Comisie din aceste instituţii publice ale statului român ne fac să tragem concluzia că este necesar ca cele două conduceri ale TVR si SRR să fie schimbate de urgenţă (...) Este regretabilă subordonarea instituţiilor statului prin astfel de practici şi acum este posibil ca în această sesiune, prin efortul colegilor parlamentari, să fie facut un pas decisiv pentru a scăpa transformarea instituţiilor publice media în unelte politice, după zeci de ani”.

În încheiere, el a scris: „Invit partidele de opoziţie să dea dovadă de responsabilitate şi să vină alături de Partidul Naţional Liberal, susţinând acest demers de a respinge rapoartele de activitate ale TVR si SRR, făcând astfel un prim pas spre o coagulare a opoziţiei. De asemenea, prin reuşita acestui demers parlamentar am arăta cetăţenilor faptul că şi moţiunea de cenzură împotriva actualei guvernări va fi încununată de succes şi astfel am reda speranţa românilor că în curând aceştia îşi vor putea recăpăta încrederea în instituţiile statului”.

Sursa : news.ro

Secţia pentru judecători a CSM discută astăzi cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură... Dăncilă: Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x