Antena Căutare

Referendumul din Capitala, devansat

Cel mai probabil data referendumului din Capitala privind desfiintarea primariilor de sectoare va fi devansata cu o saptamana, iar numarul intrebarilor va fi redus. Anuntul a fost facuta in aceasta seara de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu dupa intalnirea cu liderii partidelor din Consiliul General.

"In primul rand nu trebuie perturbat bacalaureatul, pe data de 19 iunie este exact intre proba orala si proba scrisa, iar in componenta comisiilor de supraveghere si numarare a voturilor majoritatea sunt profesori. Mai mult, salile trebuie reamenajate pentru proba scrisa, iar asta insemna sa ii dam peste cap pe copii. In mod sigur data va fi impinsa inainte cu cel putin o saptamana", a explicat Oprescu. El a dat asigurari ca nu va fi atinsa nici data de incepere a examenului de capacitate.

De asemenea, primarul Capitalei a subliniat si necesitatea reducerii numarului de intrebari (in prezent sapte), conform proiectului de hotarire propus de PDL si votat de CGMB).

"Am cazut cu totii de acord ca principiile discutate si rezultate, si reluate se pot concentra in trei intrebari clare, vor fi trei sau patru, maine veti avea raspunsul dupa consultarea cu toata lumea", a precizat Oprescu. El a aratat ca prin reducerea numarului de intrebari, vor fi reduse si costurile referendumului.

"La sapte intrebari, facand o analiza sumara, am ajuns la concluzia ca trebuie sa editam mult mai mult de 14 milioane de exemplare, care ar costa aproximativ cinci milioane de lei. E o nebunie", a precizat Oprescu. In plus, el a sustinut necesitatea reformularea intrebarilor de la referendum pentru a fi o consultare foarte clara a populatiei.

"Nimeni nu isi doreste un sondaj. Un sondaj poate fi obtinut fara aceste cheltuieli obtinute din banul public, ci toata lumea isi doreste realmente sa consulte populatia", a mai spus primarul general.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Oina, sportul national al Romaniei, disciplina obligatorie la scoala... Politicienii nu scapa de psihiatru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x