Antena Căutare

Topul celor mai bogati parlamentari aflati la primul mandat

Noii parlamentari au averi de milioane de euro, case la Hollywood si mii de metri patrati de teren! Fie ca sunt de la putere sau din opozitie, cei care au intrat in Legislativ au ceva in comun. Sunt bogati. Fruntasii se lauda chiar si cu proprietati la Hollywood.

Avem aproape 600 de senatori si deputati, dintre care mai mult de jumatate sunt la primul mandat. Boboci intr-ale politicii, noii parlamentari stau bine cu banii. Potrivit declaratiilor de avere. Cel mai instarit dintre noii deputati este patronul de televiziune Sebastian Ghita, care are conturi si proprietati de 130 de milioane de euro.

Dan Cristian Popescu, fost liberal trecut in barca democrat-liberalilor, are si el cu ce se lauda: cinci apartamente si trei case, dintre care doua sunt la Hollywood. “Am doua apartamente intr-adevar in Hollywood, dar nu in Hollywood, California, asa cum s-a inteles gresit, ci in Hollywood, Florida. Ne-am obisnuit cu oameni care au venit in politica sa se imbogateasca, evident nu sunt unul dintre ei”, spune parlamentarul. Mai are si terenuri, o limuzina, dar si bijuterii si tablouri de peste 200.000 de euro. In conturi are peste patru milioane de euro, daca punem si milionul pe care i l-a imprumutat unui prieten.

Deputatul Stanciu Zisu i-a placut agricultur si a facut multi bani in acest domeniu. Are peste 700.000 de metri patrati in 52 de terenuri agricole. Intravilan, detine alte 16 terenuri de aproape 70.000 de metri patrati. Pe langa, mai are 11 apartamente si doua case. Asa ca nici nu-i de mirare ca a incasat 86.000 de euro doar din chirii. Acum, are planuri mari: “Nu mai vreau ca rosia turceasca sa intre in supermarketurile romanesti fara sa plateasca taxe. Gasim rosia cu gust de cauciuc, iar rosia romaneasca de la Baleni, care musteste de suc, n-o gasim”.

Proaspatul deputat Liviu Harbuz s-a orientat catre proprietatile din Austria. Acolo, are patru apartamente, o casa si un teren. Si deputatul PP-DD Gheorghe Netoiu o duce bine. Are opt terenuri, patru case, cinci autoturisme si un 1,2 milioane de euro.

Ce le-au pregatit astrele politicienilor, in 2013... Crin Antonescu, in conferinta de presa: "Suspendarea nu se poate face impotriva unui om care se da cu sania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x