Antena Căutare

Traian Basescu: "Pentru a iesi din criza mai avem nevoie de inca un an de austeritate"

Traian Basescu a declarat vineri, dupa depunerea juramantului de catre noii ministri, ca acestia trebuie sa aiba "capacitatea de a le explica romanilor ca avem nevoie de inca un an de austeritate". In discursul de la finalul depunerii juramintelor. a inceput mai intai prin a le multumi fostilor ministri pentru eforturile depuse.

"Vreau sa le multumesc celor 6 pentru apartenenta la aceasta echipa sacrificata de la inceput de situatia dificila creata de criza economica globala. Nicio secunda nu accept ideea ca ministrii nu ar fi facut ce trebuia in perioada de criza, au facut ce trebuie in limita posibilitatilor Romaniei. Guvernul a intrat in criza cu un buget afectat de o politica populista. Masurile care s-au luat nu puteau fi evitate, daca ne dorim ca Romania sa nu intre intr-un colaps financiar. Si acum, cu toate masurile luate, toate resursele se duc in cheltuieli, nu in investitii, exista deficite la fondurile de pensii, somaj, la plata arieratelor"


"Macar in perioada de austeritate, aplicati austeritatea pentru toti. Atat va cer, domnule prim-ministru, in modul cel mai ferm",



Basescu sustine ca austeritatea ar trebui sa caracterizeze activitatea Guvernului, dar si a fiecarui roman, in anul 2011, estimand o crestere economica de 1-2%.

"Cer Guvernului dar si dumneavoastra ca proaspat ministri sa fiti solidari pentru masurile de austeritate care trebuie sa continue. Avem nevoie de inca un an de solidaritate si austeritate. Vom avea o crestere de 1-2% in 2011, dar sper intr-o crestere de 3-4% daca Guvernul continua masurile de austeritate", a precizat Traian Basescu.

Vreau sa mai atrag atentia ca nici un ministru nu este lansator de subiecte de dezbatere, atata vreme cat ele nu au fost stabilite in Guvern. Unitatea echipei este fundamental. Toata lumea a spus ca premierul si presedintele nu au inima, nu se gandesc la oameni. Dimpotriva. Ne gandim la oameni, la Romania. Am luat masuri care trebuiau luate pentru ca Romania sa nu intre in colaps financiar. Nu accept ideea ca Guvernul nu ar fi facut ce trebuia in perioada de criza. Guvernul a trebuit sa ia masuri nepopulare", a adaugat presedintele.

Remaniatul Mihail Dumitru, numit seful Comisiei prezidentiale pentru dezvoltarea agriculturii... Remanierea din Romania in presa internationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x