Antena Căutare

Traian Basescu trimite proiectul pentru modificarea Constitutiei in Parlament

Presedintele Romaniei a declarat, in cadrul unui interviu la postul public de radio, ca va trimite in Pralament proiectul pentru modificarea legii fundamentale, impreuna cu decizia Curtii Constitutionale si avizul Consiliul Legislativ.

Traian Basescu nu are de gand sa renunte la propunerea de eliminare din textul Constitutiei a prevederii prin care averea se prezuma a fi dobandita licit.

Saptamana trecuta, magistratii Curtii Constitutionale au stabilit ca unele prevederi, printre care si cea privind caracterul licit al averii, sunt neconstitutionale.

Seful statului spune ca va trimite la Parlament articolul in forma pe care a trimis-o si la Curtea Constitutionala, fara a face vreo modificare.

In contextul modificarii legislatiei privind confiscarea averilor ilicite, seful statului a declarat ca aceasta trebuie insotita de o decizie judecatoreasca, iar judecatorii si procurorii sunt singurii care nu au niciun fel de raspundere pentru proasta gestionare.

Traian Basescu sustine ca este necesara stabilirea, printr-o lege a Parlamantului, a responsabilitatii judecatorilor si procurorilor, spunand ca "statul roman plateste prea mult din cauza judecatorilor".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Basescu l-a intrebat "in particular" pe Antonescu daca mai ramane in opozitie... Basescu, la RRA: Sunt disponibil oricand sa prezint provenienta averii mele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x