Antena Căutare

Udrea: E necesara o reimpartire a Romaniei in regiuni

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca este necesara o reimpartire a Romaniei in regiuni de dezvoltare, care sa aiba ca scop o mai buna absorbtie a fondurilor europene. Ministrul nu crede insa ca aceasta reimpartire va avea loc pana in 2013.

Udrea a afirmat, astazi, in timpul unei intalniri pe care a avut-o la sediul Consiliului Judetean Timis cu mai multi europarlamentari, ca nu crede ca pana in 2013 se va face "o reimpartire a Romaniei pe regiuni", dar aceasta, din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, este necesara pentru o "implicare mai directa" in absorbtia fondurilor europene.

"Pana in 2013 nu se va face o reimpartire a Romaniei in regiuni si va trebui ca abordarea noastra sa fie una pragmatica. Este vorba si de considerente istorice, economice. Dar din punctul de vedere al ministerului aceasta reimpartire, care credem ca va fi necesara, trebuie sa aiba ca prim scop o mai mare eficienta si o implicare mai directa asupra unei mai bune absorbtii a fondurilor europene in urmatoarea perioada", a spus Udrea.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a afirmat ca aripa Palatului Administrativ din Timisoara in care s-a desfasurat conferinta a fost "special gandita si construita" pentru a servi ca sediu pentru o viitoare conducere a regiunii.

Ministrii Elena Udrea si Teodor Baconschi au participat, vineri, la o intalnire cu delegatia Comisiei pentru Dezvoltare Regionala - REGI din cadrul Parlamentului European, la sediul Palatului Administrativ din Timisoara. Discutiile au vizat prezentarea stadiului de aplicare a Programului Operational Regional (POR).

Foto: Intactimages

Antonie Solomon candideaza de unul singur la presedintia PDL Craiova... Clubul "schiorilor destepti", abonat la banii Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x