Vlad Voiculescu, după ce PNL a anunţat că-l susţine pe Nicuşor Dan: Nu voi merge mai departe cu candidatura/ E păcat că avem un candidat care a fost ales în spatele uşilor închise

Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a anunţat, vineri, că nu merge mai departe cu candidatura sa, după ce PNL a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan pentru aceasta funcţie. El a criticat modul cum a fost desemnat Nicuşor Dan candidat, “pe din dos”, în spatele uşilor închise, Voiculescu dorind ca în procesul de desemnare a candidatului alianţei USR-PLUS să fie implicaţi şi bucureştenii.

“În momentul ăsta avem o realitate politică care ne aşează în faţa întrebarea cum mergem mai departe? Atâta timp cât avem un candidat care este onest, care strânge susţinerea partidelor de opoziţie sau cel puţin a unei majorităţi covârşitoare a partidelor de opoziţie şi atât timp cât avem siguranţa că acest candidat va câştiga alegerile împotriva PSD şi a Gabrielei Firea, eu nu voi merge mai departe cu candidatura”, a declarat, vineri, Vlad Voiculescu.

El a mai spus că nu va da un cec în alb PNL şi spune că negocierile din liberali şi Nicuşor Dan nu au fost transparente.

“Eu nu dau un CEC în alb PNL, aştept să văd care sunt negocierile, o parte dintre ele au fost făcute transparent, cele din PLUS, cele din USR, în alianţă, au fost făcute transparent, cred că este păcat, nu pentru mine, dar pentru noi toţi, cred că este păcat că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de bucureşteni în a-şi alege în mod transparent candidatul. Cred că este păcat că avem un candidat, susţinut de mai multe partide de opoziţie, dar un candidat care a fost ales pe din dos, un candidat care a fost ales în spatele uşilor închise, mai degrabă după interesele unui şef de partid sau ale altuia, mai degrabă decât în interesul bucureştenilor, mai degrabă decât implicând oamenii”, a mai spus Voiculescu.

El a precizat că nu va sta în calea lui Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei.

“Cred că în politică mai mult decât în alte circumstanţe, scopul nu scuză mijloacele. Atâta timp cât avem o alternativă credibilă, onestă, reală, când spun reală, spun şanse reale de acum pânâ în momentul alegerilor, nu voi sta în calea lui sau a ei”, a explicat Voiculescu.

Întrebat dacă Nicuşor Dan este un candidat onest în condiţiile în care a negociat cu PNL fără să anunţe alianţa USL-Plus de acest lucru, Vlad Voiculescu a spus: “Când vorbesc de onestitate, vorbesc în primul rând de onestitatea pe care trebuie să o ai în faţa publicului, onestitatea aceea că un om nu ar trăda interesele publicului pentru interesele pentru interesele sale sau interese de partid. Ce am văzut zilele trecute este politică veche. Nicuşor Dan a făcut uz de ceea ce înţelegem toţi prin politică veche, o înţelegere pe la spate, atâta timp cât era într-o competiţie, o competiţie în care dumnealui s-a înscris alături de mine, competiţie pentru desemnarea candidatului Alianţei USR –PLUS, dumnealui a mers pe la spate la PNL, a obţinut susţinerea lor”.

Vlad Voiculescu a explicat şi de ce PNL a făcut acest pas.

“Din acelaşi motiv pentru care la Iaşi vedem că vor să-l susţină pe Chirica, din acelaşi motiv pentru care ici şi colo iau câte un om fie de la alianţă, fie din societatea civilă şi arată că sunt un partid nou. Aştept să văd faptele PNL, să văd ceilalţi candidaţi, aştept să văd candidaţii de la sectoare ai PNL”, a mai spus Voiculescu.

Întrebat dacă doreşte să fie viceprimar al Capitalei, Vlad Voiculescu a spus că va candida pe lista alianţei pentru Consiliul General şi că poziţia de primar se va negocia în cadrul consiliului.

Sursa : news.ro

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri