Antena Căutare

Cum să prepari cea mai bună salată de vinete! Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Salata de vinete este, fără doar și poate, o salată clasică, dar extrem de îndrăgită de o mulțime de români. Cum este sezonul ei, îți propunem să încerci o rețetă gustoasă. 

Salata de vinete este, fără doar și poate, o salată clasică, dar extrem de îndrăgită de o mulțime de români. Cum este sezonul ei, îți propunem să încerci o rețetă gustoasă.

Ca să faci o salată de vinete delicioasă nu trebuie să dezgheți doar o pungă cu vinete coapte, după care să adaugi maioneze. E mai mult de atât, conform gospodinelor.

Așadar, pentru a găti salată de vinete ai nevoie de:

  • 3-4 vinete medii spre mari
  • 1 ceapă mică
  • sare după gust
  • ulei în funcție de cât absorb vinetele
  • opțional: lămâie

Mod de preparare:

Cea mai bună salată de vinete se obține din legumele coapte pe o plită sau pe grătar, afară. Este, însă, important să le întorci pe toate părțile ca să se coacă bine.

Când s-au copt, lasă-le la scurs pe un tocător din lemn și înclină-l. Presară și un pic de sare.

Ulterior, când consideri că s-au scurt, toarnă ulei într-un fir subțire și amestecă până vinetele devin cremoase. Vinetele vor absorbi destul de mult ulei. După aceea toacă ceapa mărunt (sau mai mare dacă îți place să simți gustul de ceapă mai bine), potrivește de sare și lămâie dacă îți place ca salata să fie mai acrișoară.
Poftă bună!

Burger delicios cu aromă de barbeque, pregătit la tigaie! Rețeta te cucerește instant... Prăjitura cu iaurt și vișine. O prăjitură simplă și ușoară, cu gust dulce-acrișor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x