Antena Căutare

Școala unde elevii învață 12-14 ore pe zi și NU au voie cu telefoane mobile. Profesorii nu concep să își ia concediu

Mulți dintre noi știm că Japonia este țara cu cel mai avansat sistem educațional. Cele mai multe clasamente despre educație sunt conduse de Japonia, cu elevii și studenții săi catalogați drept „geniali și speciali”. Dar cum de a ajuns în fruntea statisticilor o țară conservatoare?

Mulți dintre noi știm că Japonia este țara cu cel mai avansat sistem educațional. Cele mai multe clasamente despre educație sunt conduse de Japonia, cu elevii și studenții săi catalogați drept „geniali și speciali”. Dar cum de a ajuns în fruntea statisticilor o țară conservatoare?

Elevii japonezi nu dau teste sau examene înainte de vârsta de 10 ani, ci sunt doar verificați din când în când. Principiul este că, în primii trei ani de școală, cunoștințele școlare nu contează.

Lucrul cel mai important este educația în sensul ei adevărat: copiii sunt învățați să îi respecte pe ceilalți, să respecte animalele, să fie generoși, să învețe compasiunea, autocontrolul și să protejeze mediul înconjurător, echivalentul a celor 7 ani de acasă.

Anul școlar este împărțit în trei trimestre: de la 1 aprilie până la 20 iulie, din 1 septembrie până în 26 decembrie și din 7 ianuarie până pe 25 martie. Japonezii au vacanță șase săptămâni în timpul verii și două săptămâni iarna și primăvara. Ei învață câte 12-14 ore pe zi, nefiind nimic ciudat ca la 9 seara să vezi copii mici întorcându-se de la școală. Profesorii sunt obligați să vină cu o oră înainte lașcoală. Deși au dreptul la 20 de zile de concediu, aceștia îl iau doar în teorie, pentru că practic ei nu consideră că trebuie să îl ia.

În școlile japoneze, nu există personal de curățenie, copiii fiind învățați să întrețină singuri curățenia, să mature și să spele. În felul acesta vor avea grijă să păstreze curățenia, lucru etrem de util atât pentru ei când vor crește, cât și pentru școala primară și la gimnaziu, mesele sunt pregătite de elevi, asistați de nutrițioiști și bucătari, astfel încât alimentele să fie sigure și potrivite pentru nevoile lor alimentare.

Elevii iau masa de prânz în sala de clasă, împreună cu profesorii lor. Această atmosferă informală încurajează comunicarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie. Ei își gătesc singuri în prezența unui nutritionist. Japonezii pun accent pe o dietă echilibrată și sănătoasă.

Copiii japonezi sunt obligați să poarte uniforme din clasa a VII-a, acestea fiind foarte sobre atât pentru băieți cât și pentru fete.

În Japonia, copiii nu absentează! În plus de asta sunt și foarte atenți doborând recordul de atenție al elevilor din întreaga lume.

Pentru admiterea la liceu se dă un examen foarte greu. Examenul constă în teste la 5 obiecte: japoneză, engleză, matematică, istorie-geografie, respectiv fizică-chimie. La toate se verifică materia din ultimii 3 ani de studiu.

Viața lor depinde de examenul final, care se dă la sfârșitul liceului. Este un examen extrem de greu pentru care copiii fac meditații din clasele mici. Ai voie să dai la o singură facultate, iar concurenșa este foarte mare

Deși regulile par extrem de stricte, iar programul obositor, Japonia se poate lăuda cu cel performant sistem de învățământ.

Din păcate, România nu poate visa nici în 1000 de ani să atingă performanțele pe care sistemul japonez le are. Ce putem face însă, este să încercăm să fim mai responsabili și să căutăm măsuri care ne vor ajuta să ne dezvoltăm ca stat și în care putem îmbunătăți sistemul de învățământ și cel medical.

Are Sindrom Down și conduce un business uriaș de 6 milioane de dolari la doar 22 de ani! John a reușit să transforme im... A fost prima femeie avocat din România și prima persoană care a MILITAT pentru drepturile și libertatea FEMEII. A înfiin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x