Antena Căutare

40 de milioane de euro aruncati pe avocati

CNADNR a dat 3,8 milioane de euro numai pe exproprierile inexistente ale drumurilor expres, proiect la care a renuntat in 2009.Daca ne-am obisnuit ca reprezentantii Companiei Nationale de drumuri (CNADNR) sa motiveze sumele uriase varsate in contul caselor de avocatura din nevoia de a apela la experienta juridica a acestora, in analele financiare ale Companiei exista bineinteles si un caz aparte.




In luna iunie a acestui an Cartotop SA impreuna cu Cabinetul de Avocatura Vargatu Marius & Vargatu Adriana au mai primit de la CNADNR 450.000 de lei pentru serviciile juridice pe varianta ocolitoare a Caracalului.

In luna iunie a anului 2008, CNADNR platea pentru servicii de consultanta juridica si financiara pentru Autostrada de Centura a Bucurestiului 4 milioane de euro catre Tuca Zbarcea si Asociatii. In luna decembrie a aceluiasi an, Compania recompensa Societatea Civila de Avocati "Pavel si Asociatii" cu aproape 1 milion de euro pentru servicii de consultanta si asistenta juridica in vederea exproprierii viitoarei constructii drum expres Petea - Satu-Mare - Baia Mare. Banii au fost platiti de CNADNR in ciuda renuntarii la proiectul drumuri expres. Alte 600.000 de euro erau achitati aceleiasi firme pentru exproprierile Drumul Nordului din judetul Salaj.

Cum la celebrele drumuri expres s-a renuntat deja, banii au fost cheltuiti fara vreo justificare practica. Consilierea juridica este insa doar un procent infim din costul visului expres de Romania. 50 de milioane de euro a dat statul pentru studiile de fezabilitate. Cum proiectele sunt valabile doar doi ani de zile, banii sunt trecuti la capitolul mari pierderi.

In 2009, Tuca Zbarcea si Asociatii primea printr-un act aditional aproape 400.000 de euro pentru asistenta juridica pe Autostrada Bucuresti - Brasov, tronsonul Ploiesti - Brasov. In luna noiembrie a anului 2009, acelasi drum Expres Petea - Satu Mare - Baia Mare aducea bani frumosi Asocierii Mihalcescu & Asociatii si Cabinet Individual de Avocatura Chiran Lidia. Pentru servicii juridice in vederea exproprierii erau platiti 2,2 milioane de euro. In 2010, luna iulie, fluidizarea traficului pe DN 1 avea nevoie de asistenta juridica. In schimbul serviciilor oferite, Asocierea Societatea Civila de Avocati Dragomir si Asociatii si SC Topro SRL primea 340.000 de lei.

Directia regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a platit de asemenea in acest an consultanta juridica pentru Autostrada Lugoj - Deva. Cabinetul individual de avocatura Chirila Claudia primind in jur de 500.000 de lei. Pentru acelasi obiectiv, autostrada din vestul tarii, alti 400.000 de euro au fost virati catre Cozac si asociatii. Nu a fost uitata nici SC Procad SRL Timisoara, care a primit 100.000 de euro pentru o alta tura de exproprieri pe Lugoj - Deva. In luna mai, alte 220.000 de euro erau alocate serviciilor juridice, bineinteles pentru o alta portiune de exproprieri. Nimic nu se compara insa cu cazurile de consiliere juridica pentru Bechtel.

Avocata Cecilia Popa a primit in jur de 15 milioane de euro pentru serviciile aduse viitoarei Autostrazi Transilvania. Nici avocata Simona Neagu nu se poate plange, primind o prima de succes de 5 milioane de euro. Pentru ca banii dati cu lejeritate sa fie recuperati, Compania a angajat un alt avocat. Ioan Baras a pierdut insa procesul.

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Primarii vor aloca un buget enorm pentru decoratiunile de Craciun... Maramures: Un sofer lasat un sat si o jumatate dintr-un oras fara curent electric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x