Antena Căutare

69 de politisti si vamesi, trimisi in judecata de procurorii DNA

Procurorii DNA au trimis in judecata 69 de ofiteri, agenti de politie de frontiera si vamesi, din care 38 in arest preventiv, de la PTF Moravita si Foeni si Sectorul PF Deta. Acestia sunt acuzati ca au primit mita in valoare de peste 82.000 de euro pentru inlesnirea traficului de tigari din Serbia.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la PTF Moravita si Foeni, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Timis, a existat un grup infractional organizat care a actionat in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie si de contrabanda pentru a obtine beneficii materiale din activitatea de trafic ilegal cu tigari provenite din Serbia.

DNA precizeaza ca in structura grupului infractional organizat au fost cooptati lucratori vamali si politisti de frontiera de la PTF Moravita si Foeni care efectuau serviciul in aceeasi tura si din componenta echipajelor mobile ale vamii si Politiei de Frontiera, politisti de la SPF Deta, politisti din echipajele politiei rutiere si de la posturile de politie comunale de pe traseul PTF Moravita si Timisoara, precum si anumite persoane implicate in activitati ilegale de trafic cu tigari.

"Functionarii publici si ceilalti membri ai grupului au incalcat legea penala cu o frecventa aproape zilnica, activitatea infractionala fiind extinsa la nivelul fiecareia dintre turele care faceau de serviciu in acest punct de trecere a frontierei. Alegerea momentului favorabil si declansarea activitatilor infractionale se faceau numai dupa ce seful de tura al vamesilor si seful de tura al politistilor de frontiera primeau confirmarea de la sefii posturilor de politie comunale si de la politisti din echipajele politiei rutiere ca intreaga zona este supravegheata de acestia si ca nu sunt prezente persoane care le-ar putea impiedica activitatea sau institutii ale statului nu efectueaza controale. In consecinta, in timpul derularii traficului cu tigari, respectivul segment de teritoriu era pe deplin sub stapanirea grupului infractional organizat, fiind practic scos de sub autoritatea statului", se arata intr-un comunicat.

citeste articolul complet pe Jurnalul

foto:Intact Images

UPDATE! Bihor: O cladire dezafectata s-a prabusit, o femeie a murit!... In spitale, in sase din zece cazuri, personalul medical uita sa se spele pe maini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x