Un bărbat transgender a ales să își păstreze pântecul în momentul tranziției deoarece își dorea un copil. A născut în anul 2018, iar din acel moment și-a dorit să fie strigat „tată”. Cu toate acestea a pierdut procesul în care cerea să fie înregistrat ca tată a copilului, nu mamă.
Bărbatul a început procesul imediat după ce un notar i-a spus că legea din Marea Britanie prevede ca cei care nasc să fie înregistraţi pe certificatele de naştere ca mamă.
Cu toate acestea, Andrew McFarlane de la Înalta Curte consideră că termenul de „mamă” face referire la gestaţie şi naştere, indiferent dacă persoana, prin lege, este bărbat sau femeie.
„Este o diferenţă materială între genul unei persoane şi statutul ca părinte. Să fii mamă, în vreme ce deocamdată este asociat cu a fi femeie, este un statut dat unei persoane care trece prin procesul fizic şi biologic de a duce o sarcină şi de a naşte. Acum este posibil medical şi legal pentru un individ al cărui gen este recunoscut de lege ca bărbat să rămână însărcinat şi să nască. În timp ce genul persoanei este masculin, statutul parental, care derivă din rolul biologic în naştere, este de mamă”, a declarat McFarlane.
Freddy a reușit să nască la a doua încercare de a utiliza un donator de spermă. Pentru a putea naște a trebuit să înceteze administrarea de testosteron , fapt care a avut o serie de efecte. Părul facial a devenit mai umed, șoldurile s-au lărgit, burta s-a înmuiat și a înceut să vorbească din gât.
„Dacă toți bărbații ar da naștere copiilor, atunci sarcina ar fi luată în serios” , a declarat acesta.
Cea mai căutată meserie din România: Salariul pleacă de la 4.500 ron! Pentru un singur post, s-au înscris peste 40 de ca... Video. Colonii întregi de gândaci, găsite în zona de restaurante a unui mall din Cluj-Napoca. Inspectorii OPC, măsuri dr...