Construcția a fost realizată peste Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență din București pentru a ușura transportul pacienților către Unitatea de Primiri Urgențe.
„Acesta reprezintă ultimul pas în operaţionalizarea dispozitivelor şi instrumentelor specifice necesare pentru funcţionarea unui heliport. În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru şantier, de recepţie a lucrărilor de construcţie şi autorizare pentru funcţionarea ca heliport civil cu circuit închis"
Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți și este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.
„Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc" , a declarat Alin Nica, managerul spitalului.
Caraş-Severin: 20 de persoane evacuate, după un incendiu izbucnit la o conductă de gaze fisurată... Accident teribil: O familie de români cu trei copii a fost nenorocită pe o şosea din Germania!...